avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime

Institutia la care lucrez este in curs de reorganizare, asa mi-am dat seama ca de mai mult de un an am implinit 5 ani vechime in munca, dar si de atunci primesc doar 5% spor de vechime, nu 10% cum ar trebui conform legii.
Intrebarea mea este daca pot sa cer de la angajator plata retroactiva a sporului
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 17:53, 23 Septembrie 2010
Daca sporul de vechime nu este cuprins in salariul de baza, atunci aveti dreptul la acel spor, dar numai pentru viitor.

In vederea recuperarii retroactiva a banilor cuveniţi, trebuie sa va adresati instantei de juedcata, care este singura abilitata sa emita hotărari cu titlu executoriu.
numai pentru viitor :stunned:

parca se pot cere in termen de 3 ani ( art. 166 c. mun. ) :-/
ctynn a scris:

numai pentru viitor :stunned:

parca se pot cere in termen de 3 ani ( art. 166 c. mun. ) :-/

Desi este treaba angajatorului sa nu "uite" de sporul de vechime, tu trebuie sa fiti :stunned:. Singura posibilitate de recuperare este instanta.
Desi eu, de regula spun, 1, 2 , 3 k dl premier Boc:D, de data aceasta spun ca un forumist, care confirma un raspuns anterior: Da, in termen de 3 ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri!!! Dana Dana La institutia la care lucrez s-au redus toate sporurile la 1%......inca nu am primit decizia dar e .....pe vine ,si se pare ca se aplica retroactiv cu ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime in munca CARPAHONTU CARPAHONTU lucrez la un institut de cercetare. sunt bugetar. la acest institut se acorda vechime in munca. lucrez de aproximativ 4 ani .Trebuia sa iau spor de vechime de ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime corapeptea corapeptea :wave:Buna ziua, Aduc in discutie o problema care inca imi este neclara - sporul pentru vechime. Acesta se acorda pentru vechimea in munca si este ... (vezi toată discuția)