lucrez la un institut de cercetare. sunt bugetar. la acest institut se acorda vechime in munca. lucrez de aproximativ 4 ani .Trebuia sa iau spor de vechime de acum 7 luni.
Sporul de vechime mi l-a dat pe luna in curs si atit.
Spuneti-mi daca nu trebuia sa imi dea si pe cele 7 luni din urma. daca da ce lege prevede sa mi se recalculeze sporul si sa mi-l dea.
Multumesc
Buna seara,
Sporul este tot un drept salarial, mai bine spus in legatura cu salariul si are termen de prescriere 3 ani de la data dreptului datorat. art 171 (1) L 53/2003. Dvs., puteti face o cerere de plata a drepturilor de natura salariala cuvenite si neachitate pentru ca sunteti in termenul de 3 ani.
cf l284/2011 aveti dreptul la spor vechime la implinirea vechimii de 3 ani in munca si acesta este cuprins in salariul de baza,trebuia sa vi se modifice incadrarea
Cea mai mare ineptie: sporul inclus in salariul de baza. Salariul de baza este cel mentionat in contract, iar sporurile sunt separate. De cele mai multe ori daca ne punem pe calcule de bun simt si scoatem sporul din asa zisul salariu de baza, vom observa ca aceasta este mai mic decat cel prevazut legal la nivel national. Am vazut de suficiente ori salariati care in instant au castigat procese intentate angaajtorilor pe aceasta tema si acesta din urma a fost nevoit sa plateasca sporurile retroactiv.
Spor de arma
Danyella_tm
Buna seara,
Intrebare : ce se intampla cu sporul de arma ? Cine si in ce conditii il poate primi ?
Caz concret - o persoana a lucrat la Corpul Gardienilor ... (vezi toată discuția)