avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mi s-a pierdut cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mi s-a pierdut cartea de munca

buna ziua
sotul meu lucreaza la o firma din noiembrie 2008, firma tine cartile de munca la itm, acum o luna am avut nevoie de o copie a cartii de munca si cel ce se ocupa cu cartile ne-a spus ca nu o gaseste. sotul a fost la vitan unde se inregistreaza cartile pe calculator si de acolo i-au spus ca nu a ajuns niciodata la ei, a mers si la itm la d-na care se ocupa de firma unde lucreaza si nici acolo nu era.
ce este de facut, ne-ar trebui o copie foarte mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 23 Septembrie 2010
Cereti firmei sa faca demersurile necesare pentru reconstituirea carnetului. In situatia de fata pentru copie doar ITM-ul va poate ajuta, desi nu am auzit sa elibereze copii dupa CM.
Art 9 din decretul nr 92/1976 privind carnetul de munca
In caz de furt,pierdere sau distrugere a carnetului de munca,se va elibera celui in cauza un carnet duplicat,de catre ultiuma unitate la care acesta a lucrat sau lucreaza
multumesc
stiti cat dureaza pentru refacerea carnetului de munca?
raisa09 a scris:

multumesc
stiti cat dureaza pentru refacerea carnetului de munca?

Pentru reconstituirea carnetului de munca, in primul rand aceasta trebuie declarat pierdut la Monitorul Oficial.
Apoi trebuie sa luati legatura cu fostii angajatori sa va elibereze adeverinte cu perioada lucrata la ei si ultimul angajator ar trebui sa va refaca carnetul de munca ( daca cumva mai gaseste sa va cumpere ).
1. Exista dovada ca acel carnet de munca a fost predat la ITM?

2. In prezent nu exista tipzate de carnete de munca in vederea achizitionarii.

3. ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe actele detinute in arhiva lor decat Politiei, Parchetului si instantelor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pierduta de itm!!!??!! ksde2000 ksde2000 Buna ziua tuturor! In urma unei cereri depusa la ITM Botosani pentru o copie dupa cartea de munca am aflat cu stupoare ca aceasta nu exista desi ... (vezi toată discuția)
Carte de munca mioarapetre mioarapetre in perioada oct 2008-dec 2009 am lucrat ca si agent comercial la o firma de distributie in Bucuresti. La incetarea activitatii am solicitat cartea de munca si ... (vezi toată discuția)
Despre cartea de munca danabazgai danabazgai cum se procedeaza pentru a obtine un duplicat dupa cartea de munca a unei persoane ce este decedata din romania!cartea de munca ii trebue sotului decedatei in ... (vezi toată discuția)