avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca pierduta de ITM!!!??!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca pierduta de ITM!!!??!!

Buna ziua tuturor! In urma unei cereri depusa la ITM Botosani pentru o copie dupa cartea de munca am aflat cu stupoare ca aceasta nu exista desi a fost predata sub semnatura si stampila ITM de catre angajator catre un referent al ITM Botosani care la momentul respectiv se ocupa de societatea la care lucrez. In prezent respectiva persoana nu mai lucreaza la ITM iar cartea mea de munca nu este de gasit pe nicaieri. In momentul in care am cerut un raspuns mi s-a spus ca trebuie sa o declar EU pierduta si sa aduc acte doveditoare de la toate locurile de munca precedente pentru a-mi putea reface cartea de munca. Avand in vadere ca nu am pierdut-o nici eu, nici angajatorul, nu mi se pare normal, mai ales ca fostul loc de munca a fost in Iasi iar societatea respectiva nu mai exista. Ce ma sfatuti sa fac in acest caz?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ksde2000 , utilizator 09:20, 26 Mai 2008
Mesrgeti in audienta la directorul ITM Botosani cu dovada ca s-a predat cartea de munca si poate se gaseste. Sau faceti scris la ITM Botosani si depuneti copie dupa actul de predare a acesteia. Dupa ce primiti raspunsul declarati cartea de munca pierduta la MO.
Daca se poate face dovada ca ati predat carnetul de munca la ITM Botosani , iar aici vi s-a piedut carnetul de munca va puteti adresa cu o sesizare Inspectiei Muncii - organul superior ITM-ului.
In practica, chiar daca carnetul de munca este pierdut de catre ITM sau angajator, angajatorul este cel care va face demersurile pentru intocmirea duplicatului dupa carnetul de munca.

În caz de pierdere a carnetului de munca, se va elibera celui în cauza un carnet de munca duplicat, de către ultima unitate la care acesta a lucrat sau lucrează. Dacă ultima unitate a fost supusă reorganizării, duplicatul se va elibera de către unitatea care deţine scriptele unităţii reorganizate.
Eliberarea duplicatului în caz de pierdere a carnetului de munca, se face numai după publicarea pierderii acestuia în Monitorul Oficial al Romaniei si plata unei amenzi, potrivit Decretului nr.92/1976.
Multumesc frumos.....chiar acum ma duc la ITM sa mai depun o cerere pentru eliberarea carnetului de munca.............poate s-a gasit intre timp:giggle: daca nu sa-mi dea raspuns in scris ca nu se gaseste.
Am citit si decretul respectiv mersi...acu sa vad ce rezolv........Va trin la curent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca pierduta de catre angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Fostul angajator mi-a pierdut cartea de munca. Ce fac acum ? Am pierdut si vechimea ? Mai sunt inregistrat pe undeva ? Multumesc in ... (vezi toată discuția)
Pierderea cartii de munca dumary dumary Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat?.Am terminat cele 42 zile de concediu de lauzie si urmeaza sa-mi depun dosarul ptr. indemnizatia de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea cartii de munca mariamagdalena mariamagdalena In conditiile in care s-a pierdut cartea de munca, cui trebuie sa te adresezi pentru reconstituirea acesteia si ce acte ar fi necesare? Multumiri pentru ... (vezi toată discuția)