avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Scanare carnete de munca - someri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Scanare carnete de munca - someri

Eu si sotul suntem in somaj.Mai trebuie sa mergem si noi cu carnetele de munca la casa de pensii?Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ismi3ismi , utilizator 16:10, 8 Ianuarie 2011
Le duceti la scanat numai daca in carnetele de munca aveti inregistrate perioade de munca inainte de 01.04.2001.
Interventie moderator Pentru a posta un raspuns intr-un topic, apasati pe butonul "raspunde", scrieti ceea ce doriti sa scrieti, apoi apasati pe butonul "publica mesaj".
O zi buna! :)

Gabriela Pintea

nika7221 a scris:
Multumesc pentru raspuns.Avand in vedere ca sunt in somaj,si trebuie sa ma prezint la viza cu carnetul de munca si buletinul si ca imi va fi retinuta cartea de munca la casa de pensii,cum sa procedez?
Interventie moderator:
:rtfm:
nika7221:
Fiind vorba de aceeasi problema nu trebuie sa deschideti alt topic.
Intrati tot pe acesta si folositi butonul "raspunde".

nika7221 a scris:
Multumesc pentru raspuns.Avand in vedere ca sunt in somaj,si trebuie sa ma prezint la viza cu carnetul de munca si buletinul si ca imi va fi retinuta cartea de munca la casa de pensii,cum sa procedez?

1. La Somaj nu trebuie sa va prezentati lunar cu carnetul de munca ci numai cu carnetul de somer si cu C.I.
2. Daca aveti carnetul de munca la Somaj faceti o cerere sa-l imprumutati pana il primiti inapoi de la Casa de Pensii.
3. Fiti atent sa primiti o semnatura de la Casa de Pensii ca ati predat carnetul de munca (inainte de a-l preda faceti o copie dupa el, pentru orice eventualitate).
tudorvaleriu a scris:

Interventie moderator:
:rtfm:
nika7221:
Fiind vorba de aceeasi problema nu trebuie sa deschideti alt topic.
Intrati tot pe acesta si folositi butonul "raspunde".

nika7221 a scris:

1. La Somaj nu trebuie sa va prezentati lunar cu carnetul de munca ci numai cu carnetul de somer si cu C.I.
2. Daca aveti carnetul de munca la Somaj faceti o cerere sa-l imprumutati pana il primiti inapoi de la Casa de Pensii.
3. Fiti atent sa primiti o semnatura de la Casa de Pensii ca ati predat carnetul de munca (inainte de a-l preda faceti o copie dupa el, pentru orice eventualitate).
.
Cu respect va spun,la somaj ne prezentam lunar ,cu cartea de munca,carnet somer si CI.Cine nu are cartea de munca pt a o prezenta,de ex daca a uitat sa o ia la el,este trimis acasa dupa ea,daca vrea sa i se vizeze carnetul (am vazut acest caz ).
1. Nici in Legea 76/2002 nici in Norme nu scrie ca este obligatorie prezentarea lunara a carnetului de munca. Dar ANOFM cred ca s-a fript cu ciorba si acum sufla si-n iaurt. Asta se cheama exces de zel (ca sa fiu mai bland).
2. Incepand cu luna ianuarie 2011 carnetele de munca au iesit din uz. De ce le-or mai cere, oare?

Alte discuții în legătură

Dosar de pensie anticipata ela_2654 ela_2654 daca am depus dosarul de pensie anticipata in data de 20mai 2010 si in septembrie 2010 am primit citatie sa ma prezint la casa de pensii ca sunt nereguli in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? wooox wooox buna ,va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa duc la de la intrepinderea unde am lucrat adeverinta cu veniturile realizate pe ultimile 12 luni,la ... (vezi toată discuția)
Somaj mihal mihal buna ziua , din 5 februarie 2010 nu mai lucrez , fiind pontat ca si concediu fara salariu,iar din data de 01.04.2010 am notificarea pentru somaj. As ... (vezi toată discuția)