avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

buna ,va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa duc la de la intrepinderea unde am lucrat adeverinta cu veniturile realizate pe ultimile 12 luni,la inaintarea actelor de somaj sau sant trimise de angajator direct cu cartea de munca?.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:42, 4 Septembrie 2010
Dvs. luati de la angajator adeverinta cu veniturile pe 12 luni, carnetul de munca (adeverinta de vechime) si decizia de concediere si le duceti la Agentia de Somaj impreuna cu celelalte acte necesare.
Interventie moderator Daca mai aveti intrebari in legatura cu aceeasi problema, va rog sa folositi butonul "raspunde", sa scrieti intrebarile, apoi sa apasati "publica".
Multumesc, o seara buna!

Gabriela Pintea

wooox a scris:
la calculul somajului intra in vedere toate veniturile realizate inclusiv prima de vacanta ce am primito in decursul acestui an si care mia fost impozata?se face o medie a salarului brut realizat pe ultimile 12 luni sau net?.va multumesc
1. Se face media veniturilor brute pe cele 12 luni.
2. Se iau in calcul veniturile pentru care s-a retinut contributia pentru somaj.
3. Intrebati pe contabilul de salarii daca a retinut sau nu aceasta contributie. Daca a retinut-o trebuie sa treaca sumele in adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mihal mihal buna ziua , din 5 februarie 2010 nu mai lucrez , fiind pontat ca si concediu fara salariu,iar din data de 01.04.2010 am notificarea pentru somaj. As ... (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca - someri nika7221 nika7221 Eu si sotul suntem in somaj.Mai trebuie sa mergem si noi cu carnetele de munca la casa de pensii?Va multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Variante somaj luxa.roman luxa.roman Care din variante este legala, corecta in conditia in care postul de munca se desfiinteaza: - Sa intru in somaj tehnic si dupa terminarea perioadei de somaj ... (vezi toată discuția)