avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... variante somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

variante somaj

Care din variante este legala, corecta in conditia in care postul de munca se desfiinteaza:
- Sa intru in somaj tehnic si dupa terminarea perioadei de somaj sa ma detaseje pe o perioada de timp determinata de o luna de zile la alta firma si aceasta sa ma dea in ajutor de somaj
- Sa-mi dau demisia si imediat dupa demisie sa-mi faca reangajarea pe o perioada de timp determinata de o luna de zile si apoi sa ma dea in somaj
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:36, 9 Septembrie 2010
Daca va dati demisia, nu aveti certitudinea ca veti fi angajat. Mai ales ca, in situatia somajului tehnic, angajatorul nu mai poate face angajari pentru alte persoane :).
La prima varianta: o sa intocmiti contract de munca cu societatea?
Daca da, atunci este ok.

A doua varianta este buna, perioada determinata la un contract individual poate fi si de 2 saptamani.

Interventie moderator Daca mai aveti intrebari in legatura cu aceeasi problema, va rog sa folositi butonul "raspunde", sa scrieti intrebarile, apoi sa apasati "publica".
Multumesc, o zi buna!

Gabriela Pintea

luxa.roman a scris:
Stati ca nu inteleg daca-mi dau demisia si in ziua urmatoare dupa demisie imi fac reangajarea pe o perioada de timp determinata de o luna de zile apoi apoi sa ma dea in somaj este bine? De ce nu se poate sa ma dea in aj de somaj fara aceasta cerere de demisie si apoi reangajrea. Mai pot eu sa cred ca odata ce sunt angajata pe perioada determinata mai vor sa ma dea in somaj

SALOMIA MARIA MADALINA a raspuns:
Da, se poate, deoarece vi se va intocmi un alt contract de munca pe perioada determinata iar angajatorul in momentul in care expira perioada poate sa va faca incetarea contractului de munca cu art. 56 lit J din Codul Muncii,
Nu poate sa va bage direct in soamj deoarece asta ar insemna sa va inchida contractul cu art. 65 alin. 1 din Codul Muncii care il obliga ca po o durata de 6 luni sa nu mai angajeze o alta persoana pe functia respectiva, sau este posibil sa fi facut angajari pe OUG 13/2010 care nu ii da voie in acest moment sa trimita in somaj personal daca a beneficiat de aceasta OUG.
SALOMIA MARIA MADALINA a scris:
...ar insemna sa va inchida contractul cu art. 65 alin. 1 din Codul Muncii care il obliga ca pe o durata de 6 luni sa nu mai angajeze o alta persoana pe functia respectiva...

Cine v-a spus asta? Nu e adevarat!
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca; salarii compensatorii; dreptul de a beneficia de somaj navalici steliana navalici steliana In cazul semnarii demisiei cu acordul ambelor partii, cu decizia compensarii de 2 salarii ...brute in cuantumul net .. dupa o vechime de 4-5 ani . Cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Somaj mihal mihal buna ziua , din 5 februarie 2010 nu mai lucrez , fiind pontat ca si concediu fara salariu,iar din data de 01.04.2010 am notificarea pentru somaj. As ... (vezi toată discuția)
Demisia in timp de concediu [quot]vreau sa-mi dau demisia de la rnp sunt in concediu de odihna conform ccm pana la 22.11.2010,in tot acest timp am fost amenintat si santajat de un coleg ... (vezi toată discuția)