avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau intretinere?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau intretinere?

Bunicii mei au cumparat un apartament, iar dupa moartea bunicului bunicii ia revenit o cota de 1/3 (nu mai stiu exact cota), iar restul mama mea. Poate bunica mea sa lase mostenire sau sa faca un contract de intretinere, sau orice altceva, cu cota ei din apartament. Am uitat sa mentionez ca mama si bunica locuiesc impreuna in acel apartament.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:54, 23 Septembrie 2010
Da poate lasa mostenire.
poate lasa testament, dar mama d-voastra este mostenitor rezervatar si poate ataca testamentul ; poate incheia contract de vanzare-cumparare cu orice clauza doreste si mama d-voastra nu mai poate face nimic; daca ambii bunici au cumparat apartamentul, bunica d-voastra nu are numai 1/3, ci 1/2 - partea ei +1/4 din jumatatea bunicului.
avocat Cristina Popescu
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
Cristina Popescu, Avocat
poate vinde, dona sau lasa testament partea dansei cui doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Ady00pk Ady00pk As dori sa stiu care e cea mai buna si simpla metoda prin care un om ar putea lasa o proprietate unui minor in varsta de 16 ani? Se poate face testament daca ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)
Protejare mostenire paradox paradox Buna ziua, neavand cunostinte juridice, intreb daca se poate ca bunica mea sa lase sau sa instraineze printr-un artificiu judiciar (donatie, act de ... (vezi toată discuția)