un contract de vanzare cumparare pe un teren intravilan cumparat in 1992 se poate autentifica acum? ideea e ca mama nu a mai mers la notar si nu a mai intabulat terenul deoarece s a imbolnavit .eu am aflat recent despre acest aspect si as vrea sa intabulez pamantul.Mai exista un martor in viata dintre cei 2 care au fost prezenti la vanzare. ce pot sa fac, se poate face la notar intabularea ?
daca nu a incheiat contract de vanzare-cumparare autentic, adica la notar, dumneaei nu este proprietar; notarul incheie un asemenea contract numai daca se prezinta si vanzatorul; daca acesta nu doreste sau a decedat, mama e obligata sa se judece cu acesta sau cu mostenitorii lui , in instanta, dar numai daca au incheiat la acel moment un inscris sub semnatura privata si sa solicite emiterea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.
avocat Cristina Popescu
Mama traieste si vanzatorul, dar problema ar fi ca vanzatorul se face ca nu stie.Apoi ce ste un inscris sub semnatura privata sau care ar fi hotararea care ar tine loc de actul autentic? Si ce ma sfatuiti sa fac?
inscris sub semnatura privata este un act de mana in care au semnat vanzarea.
exista asa ceva? (martori inteleg ca au fost, dar au scris pe o bucatica de hartie nacar un rand ca au vandut/cumparat / vor vinde/vor cumpara respectivul teren la pretul de?)
daca exista, aveti sanse sa mergeti cu acel act in instanta, si instanta sa "joace rolul notarului", adica in loc de contractul notarial sa va dea o hotarare "care sa tina loc de contract", si pe care o puteti intabula.
Daca lipsese acest act, nu vad ce mai puteti face... Prea multe nu mai sunt de facut, terenul e pierdut, din pacate.
Cumparare teren
koeni
A-si vrea sa cumpar un teren extravilan (800 mp). Avem contract de vanzare-cumparare scris cu mana cu martori!
Care sunt pasi de urmat ca sa nu am probleme ... (vezi toată discuția)