avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare

un contract de vanzare cumparare pe un teren intravilan cumparat in 1992 se poate autentifica acum? ideea e ca mama nu a mai mers la notar si nu a mai intabulat terenul deoarece s a imbolnavit .eu am aflat recent despre acest aspect si as vrea sa intabulez pamantul.Mai exista un martor in viata dintre cei 2 care au fost prezenti la vanzare. ce pot sa fac, se poate face la notar intabularea ?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 07:33, 24 Septembrie 2010
mama traieste?
dar vanzatorul?
daca nu a incheiat contract de vanzare-cumparare autentic, adica la notar, dumneaei nu este proprietar; notarul incheie un asemenea contract numai daca se prezinta si vanzatorul; daca acesta nu doreste sau a decedat, mama e obligata sa se judece cu acesta sau cu mostenitorii lui , in instanta, dar numai daca au incheiat la acel moment un inscris sub semnatura privata si sa solicite emiterea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.
avocat Cristina Popescu
Mama traieste si vanzatorul, dar problema ar fi ca vanzatorul se face ca nu stie.Apoi ce ste un inscris sub semnatura privata sau care ar fi hotararea care ar tine loc de actul autentic? Si ce ma sfatuiti sa fac?
sa faceti actiune in instanta, in speta mama dvs are calitatea procesual activa.
inscris sub semnatura privata este un act de mana in care au semnat vanzarea.
exista asa ceva? (martori inteleg ca au fost, dar au scris pe o bucatica de hartie nacar un rand ca au vandut/cumparat / vor vinde/vor cumpara respectivul teren la pretul de?)
daca exista, aveti sanse sa mergeti cu acel act in instanta, si instanta sa "joace rolul notarului", adica in loc de contractul notarial sa va dea o hotarare "care sa tina loc de contract", si pe care o puteti intabula.
Daca lipsese acest act, nu vad ce mai puteti face... Prea multe nu mai sunt de facut, terenul e pierdut, din pacate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren koeni koeni A-si vrea sa cumpar un teren extravilan (800 mp). Avem contract de vanzare-cumparare scris cu mana cu martori! Care sunt pasi de urmat ca sa nu am probleme ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sub semnatura privata ContSters40598 ContSters40598 S-a incheiat in anul 1997 o conventie sub semnatura privata, intre doua persoane fizice, prin care prima denumita vanzator, vinde celei de a doua, denumita ... (vezi toată discuția)