avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati cu mult umflate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati cu mult umflate

Buna ziua. Avem probleme mari cu asociatia din blocul unde am un apartament inchiriat. Chiriasul este rau platinic, problema cea mare este ca admnistratorul pune penalizari de mai multe ori la aceeasi suma, iata un calcul:

- suma intiala in februarie era 380 lei
- mai penalitatea era de 2,3 lei (3zilex0.002x380)
- iunie penalitatea era de 25lei (33zilex0.002x380)
- iulie penalitatea era de 49lei (64zilex0.002x380)
- august penalitatea era de 71lei (94zilex0.002x380)
- sept penalitatea era de 96lei (125zilex0.002x380)

= Total: 620lei

Deci a adaugat la sfarsit troate penalitatile de pe lunile din interval, mi se pare hotie pe fata, deci chiriasul meu are de platit penalitati de 5 ori aplicate la suma initiala. Nu este o incalcare flagranta a legii?

Ce se poate face impotriva acestui admnistrator?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:11, 29 Octombrie 2010
saschart a scris:
Avem probleme mari cu asociatia din blocul unde am un apartament inchiriat. Chiriasul este rau platinic, problema cea mare este ca admnistratorul pune penalizari ......

Incercati si asezati lucrurile in ordine sau caii inaintea carului si nu invers. Spun asta pentru ca, in primul rand dv aveti probleme mari, cum spuneti, cu acel chirias si apoi cu asociatia. Daca nu erau restantele chiriasului, nu aveati penalizari indiferent de administrator, peresedinte....
Apoi restanta de 380 lei este din febriuarie, dar in lunile martie-august a platit intretinerea? In afara de penalizarea sumei restante de 380 lei din februarie, in fiecare luna au devenit restante si alte sume care s-au adaugat la cei 380 lei. Luna de luna se calculeaza penalizarile pentru toate sumele restante si nu numai pentru restanta din februarie. Eu nu cred ca pe lista de plata este restanta doar 380 lei din februarie si ca este afisat acel calcul pe care l-ati postat aici.
Este adevarat ca la suma de 380 lei restanta din februarie e valabil numai ultimul rand de calcul
- sept penalitatea era de 96lei (125zilex0.002x380)

Daca pe celelalte luni cota parte de intretinere a fost achitata integral fara intarziere (ceea ce nu cred pentru ca s-ar fi facut scaderea sumei cele mai vechi din evidenta), pe ultima lista ar fi trebuit sa apara doar o penalizare de 96 lei.
Mai verificati si vedeti cum stati cu aceste amanunte importante totusi.
Stiu ca sunt probleme si cu chiriasul, da, nu este platit din februarie, partea buna ca mie imi plateste regulat si la timp, in perioada asta de criza f greu se gasesc chiriasi sa plateasca totul la timp. Pe tabel nu scrie, normal, cum s-a calculat penalitatea, am solicitat eu asta, dupa mult timp de amanari mi-a si aratat intr-un final cum face.

Multumesc pentru raspunsuri!
Sunt de acord cu argumentele lui @adriantot. Pana sa lecturez post-ul acestuia, mi-am pus aceeasi intrebare: ce se intampla cu cheltuielie lunilor martie-septembrie?
Deci ca sa nu mai complic postarea, suma de 95 sau ma rog de 96 lei reprezinta calculul penalizarii sumei de 380 lei - restanta inca din luna februarie.
Apoi cred ca ati inteles gresit mecanismul de calcul/cumulare a valorii penalizarii si era inteligent din partea dvs. sa cereti lamuriri la asociatie (la inceput). Ma rog, cred ca acum ati inteles ca 96 lei este suma finala la nivelul lunii septembrie.
Am fost la primarie la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari dar spun ca nu este de competenta lor iar cenzorul este implicat in "afacere". Cei de la primarie nu pot sanctiona asociatia nici un fel? Atunci ce rost mai are acest birou, de ce plateste primaria din banii publici un birou care nu are nici o competenta?
Sesizati aspectele mentionate la serviciul mentionat si in temeiul art 55 din L nr 230/2007,solicitati exercitarea controlului asupra activitatii financiar contabile din cadrul asociatiei de proprietari
Daca intampinati reticenta la nivelul serviciului responsabil,sesizati oficial viceprimarul responsabil

Alte discuții în legătură

Verificare penalitati la plata geomar geomar Buna ziua, Incerc sa gasesc o rezolvare cat mai simpla , la o problema complicata. Locuiesc intr-un bloc, asociatie de locatari (nu proprietari), fara ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari marinanicolae marinanicolae Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati, In 2007 s-a schimbat administratorul la bloc, bloc comunist cu 100 apartamente. Eu am avut ceva restante pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Penalitati abuzive? RobertIvan RobertIvan Buna seara. Indraznesc sa va cer sfatul intr-o problema aparuta recent la calculul cotelor de intretinere aferente imobilului in care locuiesc. IN ... (vezi toată discuția)