avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie de mediu pentru a taia un COPAC?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie de mediu pentru a taia un COPAC?

Am vrut zilele trecute sa tai un salcam de cca.20-30 cm diametru din curtea mea si vecinul a sesizat Primaria!Acestia mi-au spus verbal ca trebuie sa obtin autorizatie de la Mediu sau de la Primarie(nu am inteles prea bine) ca sa pot sa tai acel copac care este la cca.1 metru in interiorul proprietatii mele dar ii tine umbra vecinului in fata casei.Exista vreo lege care sa ma impiedice sa-l tai sau au abuzat de ''necunoasterea" legii de catre mine?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:36, 29 Septembrie 2010
MÃSURI PENTRU COMBATEREA TÃIERILOR ILEGALE DE ARBORI
I. Cadrul legislativ
Legea nr. 26/ 1996- Codul Silvic
Ordonanţa nr.96/ 1998 privind administrarea fondului forestier naţional şi reglementarea regimului silvic, cu modificările şi completările ulterioare
Legea nr. 31/ 2000 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Legea nr. 81/ 1993 privind determinarea despagubirilor in cazul unor pagube produse fondului forestier, vegetatiei forestiere din afara fondului forestier situate pe terenurile proprietate publica si privata si economiei vinatului, înlocuită cu OUG nr. 85/2006.

Mi se pare corect sa nu se poata taia copaci de oricine. S-au distrus destul padurile dupa impropriatarirea si privatizarea abuziva a lor.
BX a scris:

Mi se pare corect sa nu se poata taia copaci de oricine. S-au distrus destul padurile dupa impropriatarirea si privatizarea abuziva a lor.

Nu stiu ce ti se pare tie corect dar eu am un copac rasarit de pe locul lui pe care as vrea sa-l tai.
Sa te mai intreb cati pomi ai sadit???X-(
Specific - nu a fost sadit-este salbatic crescut pe loc!

eu.ro.lex a scris:

MÃSURI PENTRU COMBATEREA TÃIERILOR ILEGALE DE ARBORI
I. Cadrul legislativ
Legea nr. 26/ 1996- Codul Silvic
Ordonanţa nr.96/ 1998 privind administrarea fondului forestier naţional şi reglementarea regimului silvic, cu modificările şi completările ulterioare
Legea nr. 31/ 2000 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Legea nr. 81/ 1993 privind determinarea despagubirilor in cazul unor pagube produse fondului forestier, vegetatiei forestiere din afara fondului forestier situate pe terenurile proprietate publica si privata si economiei vinatului, înlocuită cu OUG nr. 85/2006.

'M-ati lamurit" !Daca tot asa de 'explicit' sunteti si cu clientii Dvs.,care nu au acces la Monitorul Oficial ....!!!

Am, sau nu am voie sa-l tai ?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
gigione01, utilizator
Faceti cerere la primarie. Daca vi se aporba il puteti taia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta dintre gard si pomi bumbaf bumbaf Buna ziua Din anul 2011 ianuarie m-am mutat la tara dar am o mica problema cu vecinul meu din cauza pomilor..in spatele gradinii dansul are plantati 6 salcami ... (vezi toată discuția)
Distanta arbori foarte inalti - peste 5 m, carpeni, frasini - fata de gardul curtii mele Delia.m Delia.m Buna ziua, locuiesc la sat iar pe una din laturile gardului proprietatii mele ma invecinez cu drumul satesc de pamant neasfaltat forestier pt ca locuiesc la ... (vezi toată discuția)
Vecinul taie de la gard pomii vechi de 40 ani? vasilegmx vasilegmx Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De ... (vezi toată discuția)