avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce statut am eu cand am cumparat o masina de la un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce statut am eu cand am cumparat o masina de la un intermediar fara ca sa am acte perfectate cu propietarul din acte al masinii

am cumparat o masina de la un intermediar care a pretins ca are procura de vanzare data de propietarul acesteia si nu avea decat o procura pentru a circula cu aceasta.colac peste pupaza masina are seriile de pe sasiu falsificate,lucru pe care l-am constatat cand am fost sa fac autentificarea la RAR....propietarul masinii a spus ca el nu a vandut masina ci ca a dat-o pentru a circula cu ea si mi-a dat o copie a procurii notariale intre acesta si cel care mi-a vandut masina.pentru ca eu nu pot folosi masina am cerut banii inapoi si pentru ca nu au vrut de buna vuie sa mi ii inapoieze i-am dat in judecata pe ambii pentru ca am fost inselat pentru propietarul din acte s-a dat NUP si pentru cel ce mi-a vandut masina s-a dat NUP.concluzia fiind ca a vinde o masina cu seriile de pe sasiu falsificate nu e fapta penala si nici faptul ca mi s-a vandut o masina asupra careia propietarul nu a dat decat o procura notariala de drept de circulatie si atat fara drept de vanzare nu e fapta penala...acum va intreb eu daca am platit masina altei persoane iar cu propietarul masinii nu am nici un act de vanzare cumparare...eu pot sa vand masina pentru a recupera macar o parte din bani???pentru ca oamenii legii adica politistii si procurorii au considerat ca totul este perfect legal,eu sunt sau nu prpietar cu drepturi depline asupra acestei masini?


Cel mai recent răspuns: Maria - Amelia Ionescu , Mediator 20:50, 1 Octombrie 2010
Legal nu detineti calitatea de proprietar asupra autoturismului,dovada in acest sens fiind faptul ca nu detineti documente pe numele dvs
Organele de cercetare,nu au precizat ca totul este legal,ci faptul ca faptele care au condus la tranzactia succesiva a autoturismului,nu intrunesc elementele constitutive ale unei fapte penale.
Daca dvs incheiati document=contract de vanzare-cumparare ,sau inscris autentificat,existau elemente si indiciile unor fapte prevazute de legea penala
In situatia mentionata situatia in care va aflati poate fi solutionata pe cale civila
am facut acte de vanzare cumparare intr mine si persoana care a pretins ca are drept de vanzare asupra masinii.dar falsificarea seriilor de pe sasiu e fapta penala,ascunderea adevarului pentru a obtine foloase materiale pentru tine sau alta persoana iar este fapta prevazuta in codul penal....ce se intampla daca vand si eu masina mai departe asa cum este ?pot fi acuzat de ceva atata timp cat ceilalti care au facut asta nu au fost gasiti vinovati??
Vanzatorul cu care ati incheiat contract de vanzare cumparare este inregistrat in cartea de identitate a autoturismului?
nu,dar a pretins ca are procura de la propietarul din acte care ii da drept de vanzare,lucru neadevarat si fapta penala...
In situatia in care vanzatorul autoturismului se afla numai in posesia unei procuri care ii conferea strict dreptul de circulatie cu auto,cum ati incheiat formalitatile legale de tranzactionare,acesta neavand in fapt calitatea de proprietar al bunului ?
Daca vanzatorul nu este inregistrat in cartea de identitate a autoturismului este evident ca ,neavand nici procura cu drept de vanzare,nu detine drept asupra autoturismului de instrainare
Nu ati precizat ce fel de acte de vanzare-cumparare ati incheiat,sunt documente autentificate?

Alte discuții în legătură

Cui va da politistul actele... jeanking jeanking am cumparat o masina de la o persoana careia ii fusese data cu procura de circulatie si atat.fara drept de vanzare,in momentul cand i-am dat banii si am facut ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare mirelle mirelle X intentioneaza sa cumpere o masina. Se deplaseaza impreuna cu inca 2 prieteni la targul de masini din localitate, verifica o masina expusa spre vanzare si se ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata cu seriile schimbate ady92 ady92 Buna ziua,am cumparat o masina inscrisa pe Romania s-a facut actul de vanzare-cumparare s-a scos financiarul si alte acte necesare pentru a o duce la RAR. La ... (vezi toată discuția)