avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Soarta societatii comercialae in cazul decesului ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Soarta societatii comercialae in cazul decesului asociatului unic

Ce se intampla cu o societate comerciala in cazul in care asociatul unic, respectiv administratorul, decedeaza? Cine "preia" societatea, ca sa zic asa? Adica ce se alege de bunurile societatii respective si de eventualele datorii acumulate de societatea in cauza?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 09:12, 26 Septembrie 2010
Societatea respectiva va face parte din masa succesorala si si in momentul dezbaterii succesiunii se va imparti la mostenitori.
Va trece in patrimoniul familiei decedate, dar modalitatea in care se va intampla acest lucru depinde de mostenitori; daca exista datorii mai mari decat patrimoniul firmei, atunci mostenitorii pot accepta mostenirea sub beneficiu de inventar.
Tot ei decid daca activitatea societatii va continua, caz in care se vor intocmi acte aditionale si vor fi depuse la registrul comertului, activitatea firmei continuand cu noul/noii asociati sau va intra in lichidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa deschidere succesiune de tip inventar pf si pj nicoletaburuiana nicoletaburuiana DORESC SA STIU UN PRET ESTIMATIV DE LA NOTAR PE DESCHIDERE SUCCESIUNE DE TIP INVENTAR problema se pune in felul urmator: tatal a 2 copii se recasatoreste si ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl av_gabitza av_gabitza Buna ziua, am o situatie cel putin ciudata la prima vedere. asociat unic din srl decedeaza. 3 succesori accepta mostenirea pur si simplu, astfel ca in ... (vezi toată discuția)
Asociat unic decedat sebmis sebmis cum se inchide un srl al carui asociat unic a decedat? (vezi toată discuția)