avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politie - Proces verbal nesemnat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politie - Proces verbal nesemnat

Salut,

Am primit amenda de la politie pentru ca am trecut strada in fata casei mele pina la masina care-mi era parcata peste drum.
Mentionez ca trecerea ptr pietoni este la 80m distanta si ca procesul verbal pe care mi l-a intocmit politistul am renuntat sa-l semnez pentru ca nu mi s-a parut deloc corect.
De asemnea nici nu am primit vreo copie de la proces, si mai mult politistul a oprit o masina, dupa vreo 10 minute, timp in care mi-a completat procesul verbal, ca sa semneze ca martor.

Nu inteleg pentru ce martor: martor ca eu refuz sa semnez? In cazul acesta "vorbeste" spatiul ramas alb la rubrica "Semnatura acuzat" sau cum s-o fi chemind. Martor ca eu am trecut pe unde am trecut? Omul acesta cred ca era la vreo 3km de locul cu fapta cind am trecut eu strada.

Imi puteti spune ce sa fac mai departe? Este corect cum a procedat politistul?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Blasim , utilizator 23:59, 19 Ianuarie 2009
Nu este corect cum a procedat politistul.
In principiu, puteti deschide o actiune in instanta pentru anularea acelui proces verbal, dar inainte de aceasta e bine sa vada si un avocat cum este completat acel proces-verbal si de asemeni ar fi bine sa luati legatura cu un avocat pentru a va elabora actiunea.
da este foarte corect si perfect legal.dvs.a-ti fi semnat pentru primirea unei copii dupa proc.verbal,iar daca refuzati sa semnati conf.oug 22001 agentul constatator trebuie sa faca aceasta mentiune in proc.verbal in prezenta unui martor.deci martorul atesta doar ca a-ti refuzat sa semnati pt.primirea copiei proc.verbal.faptul ca nu a-ti semnat nu va ajuta cu nimic,ve-ti primi proc.verbal prin posta si vei semna postasului de primire.faptul ca nu ai semnat proc.verbal nu inseamna ca esti nevinovat.daca stii ca ai trecut pe trecere de pietoni iar politistul ti-a dat amenda degeaba are rost sa faci contestatie
,daca nu este asa pierzi timp si bani si oricum nu vei rezolva nimic.
conform oug 22oo1 daca contravenientul refuza sa semneze procesul verbal de constatare a contraventiei,atunci agentul constatator va face mentiune despre aceasta in prezenta unui martor asistent.politistul a procedat corect! (vezi normele juridice in domeniul sanctiunilor contraventionale)
Asa..si in continuare, daca nu ati dorit sa luati la cunostinta, procesul verbal va poate fi afisat pe usa domiciliului. Si se considera ca ati luat la cunostinta. Termenul de 15 zile de contestatie va curge de la data cand politistul va intocmi procesul verbal de afisare a procesului verbal de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la o alta dovada? dariusnego dariusnego Buna ziua, In data de 17.05.2012 mi s.a retinut permisul de conducere pt neacordare de prioritate la pietoni si am primit dovada de circulatie timp de 15 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ContSters61466 ContSters61466 Am o mare dilema, astazi 09.07. am fost oprit pe Sos Stefan cel Mare de catre un politist pe un scuter deoarece nu am acordat prioritate de trecere la un ... (vezi toată discuția)
Oprirea interzisa - amenda la alegere demonel demonel tocmai am patito si eu in seara asta. am oprit in dreptul indicatorului oprirea interzisa, circa un minut, fara sa opresc motorul, masina era semnalizata, nu ... (vezi toată discuția)