avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Oprirea interzisa - amenda la alegere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Oprirea interzisa - amenda la alegere

tocmai am patito si eu in seara asta.
am oprit in dreptul indicatorului oprirea interzisa, circa un minut, fara sa opresc motorul, masina era semnalizata, nu stanjeneam traficul.
stiu ca merit amenda. ideea e ca in spatele meu mai erau cativa care erau opriti la fel ca mine dar pe trecerea de pietoni, ideea e ca eu mi-am luat amenda si pe ei nu i-a oprit. si cand am contestat acest lucru mi-a zis ca daca il tin de vorba nu are cum sa ii prinda pe toti. si pur si simplu in acel moment era cnv cu avariile fix pe trecerea de pietoni.
nu am semnat amenda. nu mi se pare corect. ori toti ori niciunul.
vreau si eu cv sfaturi. sa vad ce iese cu contestatia.
Cel mai recent răspuns: demonel , utilizator 17:28, 2 Martie 2011
Care era intrebarea vis a vis de faptul ca ati recunoscut ca ati gresit chiar dvs. ?
Lasati capra vecinului,este bine sa vedeti daca dvs aveti sanse.

In termen de 15 zile de la primire(cazul in care l-ati primit acum)sau de la sosirea la domiciliu,aveti posibilitatea sa formulati plangere impotriva acestuia la instanta competenta teritorial locului savarsirii contraventiei.
Sarcina probatiunii apartine politiei,dar si dvs trebuie sa aveti probe(acte,martori,alte probe)care sa va ateste nevinovatia.
Verificati procesul verbal si sub aspectul cauzelor de nulitate prev.de art.15,17,19,34 din OG nr.2/2001.
Succes !
Daca ziceti: "stiu ca merit amenda" cu contestatia PV-ului nu "iese" nimic.

Cel mai bine este sa achitati amenda in termen de cel mult 48 de ore de la data comunicarii procesului-verbal jumatate din minimul special al amenzii prevazute de lege.
da dar nu mi se pare corect ca sa greseasca n si doar unu sa plateasca. la asta ma refeream. defapt suntem in romania.
Intr-adevar nu este corect cum a procedat respectivul politist,dar mie mi se pare deplasat sa am grija altora,cand eu am grsit.
Nu va atenueaza cu nimic culpa acest mod de gandire,care este tot tipic romanesc
Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. SUBLINIEZ: In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia. . nu a facut aceste chestii. adika nu a fost nimic confirmat de vreun martor, ca eu am refuzat sa semnez, si nu eram singur in masina
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
demonel, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum contest un proces verbal (contraventie rutiera pieton)? ioanm94 ioanm94 Buna ziua! Astazi am avut ghinionul sa primsc o amenda(97.5 RON) pe nedrept sau cel putin asa consider.In calitate de pieton am traversat o stada ... (vezi toată discuția)
Nu am primit la domiciliu procesul verbal de contraventie mmez mmez Buna ziua, am primit ieri , 23.11.2011 de la sectia financiara de care apartin, o somatie de plata a unei amenzi de circulatie din iulie, anul curent. In ... (vezi toată discuția)
Politie - proces verbal nesemnat manasilviu manasilviu Salut, Am primit amenda de la politie pentru ca am trecut strada in fata casei mele pina la masina care-mi era parcata peste drum. Mentionez ca trecerea ... (vezi toată discuția)