avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nu am primit la domiciliu procesul verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nu am primit la domiciliu procesul verbal de contraventie

Buna ziua,
am primit ieri , 23.11.2011 de la sectia financiara de care apartin,
o somatie de plata a unei amenzi de circulatie din iulie, anul curent. In fapt, in luna iulie am fost oprit de catre un agent de politie pentru ca am claxonat abuziv. Mi s-au solicitat toate actele, le-am prezentat si mi s-a intocmit un proces verbal pe care agentul nu mi l-a dat sa-l citesc deoarece eu nu am vrut sa-l semnez, faptele mentionate de dansul nefiind adevarate. ca urmare dupa 20 minute , timpul in care agentul a completat procesul verbal de contraventie a fost oprit un martor care sa ateste ca eu nu vreau sa semnez procesul verbal. Mi s-a spus ca pot pleca. Am asteptat pana acum sa primiesc procesul verbal sa-l pot contesta in instanta. Am primit ieri, 23.11.2011, o somatie de la circa financiara cum ca trebuie sa achit in 15 zile o suma corespunzatoare amenzii de ciculatie. M-am dus la politie sa cer copie dupa acel proces verbal, am depus cere, mi s-a dat numar de inregistrare, si in termen de 30 zile au zis ca o sa-mi elibereze copia solicitata. Intre timp am fost la judecatorie unde am depus contestatie cu suspendarea executarii silite la somatia trimisa si mi s-a dat un termen de judecata peste 3 luni. Ce fac eu acum daca nu am primit nici pana acum procesul verbal, politistul de la biroul de relatii cu publicul spunandu-mi ca el a fost trimis la domiciliu. Mai trebuie sa depun alta contestatie cand voi primi copia, sau intra in acelasi proces???? e o adevarata aiureala. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 13:32, 26 Noiembrie 2011
Procesul verbal trebuie comunicat in termen de 30 de zile de la intocmire.
Procesul verbal se poate intocmi in termen de 6 luni de la data constatarii abaterii.
Verificati aceste termene si va veti da seama daca aveti vreo sansa.
Nu sunteti suficient de clar in prezentarea spezei dv. Personal nu cred ca aveti sanse de castig in acest caz chiar daca nu se poate depune ca proba zgomotul claxonului. Dar aveti tot dreptul sa depuneti contestatie dar tineti minte capolitia are un martor.
mmez a scris:
Mai trebuie sa depun alta contestatie cand voi primi copia, sau intra in acelasi proces???? e o adevarata aiureala

:) Caile de atac nu sunt chiar o adevarata aiureala intrucat sunt prevazute prin acte normative.

Impotriva somatiei, care este act de executare silita, ati facut contestatie la executare, iar impotriva procesului verbal de contraventie formulati plangere. Prin urmare este vorba despre doua actiuni separate iar raspunsul scurt la intrebarea citata de mine este "da, trebuie sa faceti plangere contraventionala".
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Adrian.Tudor a scris:

Nu sunteti suficient de clar in prezentarea spezei dv. Personal nu cred ca aveti sanse de castig in acest caz chiar daca nu se poate depune ca proba zgomotul claxonului. Dar aveti tot dreptul sa depuneti contestatie dar tineti minte capolitia are un martor.



Martor care nu a fost prezent cand s-a savarsit contraventia.
Daca puteti proba ca procesul verbal nu vi s-a comunicat atunci o mai lungiti un pic.
Cert este ca el exista.
Cert este ca dumneavoastra sunteti sanctionat.
Acum sa vedem ce argumente aveti cand va sustineti cauza.

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - proba cu martori florin 33 florin 33 Daca semnez P.V.de contravetie si fac mentiuni ca nu recunosc fapta,agentul nu e obligat sa isi mentioneze un martor pt. a proba fapta.(exceptind cazul cind ... (vezi toată discuția)
Oprirea interzisa - amenda la alegere demonel demonel tocmai am patito si eu in seara asta. am oprit in dreptul indicatorului oprirea interzisa, circa un minut, fara sa opresc motorul, masina era semnalizata, nu ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru neprezentarea cartii de identitate sor_bgs sor_bgs Am fost oprit de un echipaj al politiei rurale presupun, care oprea masinile dupa bunul lor plac. Am avut toate actele la mine cu exceptia cartii de identitate ... (vezi toată discuția)