avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

In cazul parasirii de domiciliu,fara prezentare la procesul de divort,poate sa mai aiba pretentii la partaj?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:58, 23 Septembrie 2010
Evident.Partajul este imprescriptibil.
Bineinteles ca poate avand in vedere ca procesul de divort si parasirea domiciuliului nu au legatura cu procesul de partaj care presupune impartirea bunurilor dobandite de cei doi soti in timpul casatoriei, drepturile celui care a plecat din domiciuliu fiind conferite de lege.
Edivent ca da - prin divort se desface casatoria, iar
prin partaj se impart bunurile comune.
Divortul si partajul sunt institutii distincte
cu efecte diferite.
Ce legatura are divortul cu partajul?Partajul se realizeaza dupa ramanerea definitiva a hotararii de divort.Faptul ca a parasit domiciliul conjugal nu inseamna ca a renuntat la dreptul de proprietate asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei.Nu exista un asemenea text de lege.
el poate face partajul oricand dupa divort, poate ca n-o va face.. nu stiti. daca nu aveti interes dvs sa impartiti, strangeti pe parcurs dovezi (facturi , chitante) cu tot ce mai investiti dvs in acea casa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul sotilor este prescriptibil? Cristianna Cristianna Buna seara!Stiam ca actiunea in partaj nu se prescrie.Avem o ruda care a divortat si i-a spus cineva ca daca nu actioneaza in 3 ani i se va prescrie acest ... (vezi toată discuția)
Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)
Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)