avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... victima a unei agresiuni!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

victima a unei agresiuni!

Astazi am fost victima unei agresiuni atat verbalecat si fizice din partea unui coleg la locul de munca. Incidentul a avut loc cu martori. Pentru ca situatia se repeta pentru a doua oara in acest an am sunat la 112 . Mentionez ca sunt conducatorul unitatii.In urma investigatiei respectivul coleg a fost amendat de catre echipa de politisti care au venit la fata locului. Pentru ca in continuare m-a amenintat am depus plangere penala la politie. Intrebarea mea este urmatoarea...care este sanctiunea cea mai mare care i se poate da pe linie profesionala, tinand cont ca a mai avut o sanctiune cu retinere din salariu a unei sume de bani tmp de 3 luni(acum 3 ani pentru agresarea unui alt coleg.)I se poate desface contractul de munca daca se indeplinesc toti pasii = comisie disciplinara, declaratii...etc, chiar daca antecedentele sunt mai vechi , dar sanctiunea nu a fost ridicata.?Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
ContSters161126, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters161126 , utilizator 20:23, 28 Septembrie 2010
Cred ca ar fi cel mai indicat sa detaliati faptele pentru a primi un raspun la obiect,care sa va foloseasca
La inmanarea unei dispozitii privind o sarcina de serviciu pe care n-a indeplinit-o, desi i-am cerut deseori situatia finalizata, a reactionat violent lovindu-ma cu mana cu avant in zona gatului, din fata, impingandu-ma astfel 1-2 metri in spate. Apoi s-a baricadat in biroul contabilei...cred ca realizand, in ultima faza, ca sunt martori pe hol si eventual la strigatul meu ar putea fi vazut. In urma lovirii mi s-a facut rau si am stat la urgenta spitalului cca 3 ore. Dupa investigatii mi s-a eliberat se o fisa de observatie cu diagnosticul: traumatism cervical si lombar prin AG(banuiesc ca agresiune) cu scrisoare medicala de recomandarea a7 zile de concediu medical de urgennta. A doua zi m-am prezentat la serviciul medico-legal care a confirmat diagnosticul . Pe parte legala deja dosarul a fost trimis la procuratura.Problema mea este cum reusesc sa-l sanctionez disciplinar (fff legal!)...as vrea sa-l concediez pentru agresiune....mai ales ca este a doua oara cand ma loveste(prima oara nu am mers mai departe de avertisment scris),si mai are un dosar tot pe agresiune de acum 4 ani impotriva unui alt coleg. Sunt acasa si n-am regulamentul intern la mine si nu-mi aduc aminte daca este prevazuta sanctiunea cu concedierea in cazul lovirii. Suntem unitate medicala. Pot apela doar la codul muncii si la contractul colectiv de munca la nivel de ramura sanitara..daca cumva in ROI nu este prevazut nimic?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
Sesizati forul tutelar cu un referat documentat ,avand atasat onota explicativa a celui care v-a lovit,dar nu inainte de a citi contractul individual si contractul colectiv de munca
Este o abatere disciplinara destul de grava .. lovirea unui coleg ... in acest caz, se poate proceda chiar la desfacerea disciplinara a c.i.m., in conditiile prevazute de lege.

Deşi Codul muncii nu face referire la normele de comportament, acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare.
r.gabi a scris:

Sesizati forul tutelar cu un referat documentat ,avand atasat onota explicativa a celui care v-a lovit,dar nu inainte de a citi contractul individual si contractul colectiv de munca

Am facut chiar a doua zi o nota de informare asupra celor intamplate, cu solicitarea ca forul tutelar sa desemneze o persoana care sa fie de fata (eventual sa faca parte din comisia de cercetare)cand vom analiza abaterea disciplinara.Asta pentru ca agresiunea priveste directorul unitatii, altfel cercetarea disciplinara o faceam intern. Noi, desi suntem subordonati, suntem in acelasi timp unitate cu personalitate juridica separata de cea a forului tutelar.

freelis
Este o abatere disciplinara destul de grava .. lovirea unui coleg ... in acest caz, se poate proceda chiar la desfacerea disciplinara a c.i.m., in conditiile prevazute de lege.

Deşi Codul muncii nu face referire la normele de comportament, acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare.

asta sper si eu...tb in schimb sa consult clar si ROI-ul.
Multumesc mult pt. raspunsuri!
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara BogdanBurtila BogdanBurtila Salut, Am probleme cu un subordonat ce nu isi respecta atributiile. Nu ai cu cine sa te intelegi si mai grav a inceput sa vorbeasca urat, sa trimita ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Un angajat a solicitat invoire de 3 ore(in data de 28.10) si o zi din concediul legal(in data de 29.10), cereri care au fost refuzate de catre seful ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisionare andrey78 andrey78 Buna ziua pe scurt problema mea: de trei saptamani ma aflu in concediu de boala,am fost si spitalizat suferind de o boala cronica.Am fost contactat telefonic ... (vezi toată discuția)