avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Concesiune pasune comunala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Concesiune pasune comunala

As dori sa concesionez o suprafata de teren dintr-o pasune comunala si sa-i schimb destinatia, adica sa fac o livada. Am citit insa undeva ca ar fi ilegala concesiunea cu schimbarea destinatiei terenului apartinand unui izlaz comunal. Primarul comunei mi-a spus insa ca nu e asa, ca dansul a trecut terenul pe care il concesioneaza din domeniul public in cel privat.
Mi-ati putea explica va rog daca suspiciunea mea e intemeiata sau procedura la care face referire primarul e corecta si nu ma trezesc cu contestarea contractului de concesiune ulterior.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:16, 24 Septembrie 2010
Sa va dea hotararea consiliului local prin care s-a aprobat cererea din domeniul public in cel privat.
va trebuie acceptul proprietarului terenului,in acte categoria de folosinta la data concesionarii va fi pasune
adutescu a scris:

Sa va dea hotararea consiliului local prin care s-a aprobat cererea din domeniul public in cel privat.

In cazul acesta sa inteleg ca e legala concesiunea pasunii si schimbarea destinatiei in livada de pomi fructiferi? Imi puteti indica un act normativ care reglementeaza situatia aceasta?

Va multumesc mult.
sirbu cristina a scris:

va trebuie acceptul proprietarului terenului,in acte categoria de folosinta la data concesionarii va fi pasune

Proprietarul e primaria, din moment ce s-a trecut pasunea din domeniul public in cel privat al primariei, asa am inteles eu. Intrebarea era daca in aceste conditii imi poate concesiona terenul solicitat din pasunea respectiva, pe care eu doresc sa infiintez o livada de pomi fructiferi. Este legala procedura?

Va multumesc.
Trebuie sa existe o HCL nr....
Sa vi-o spuna primarul ca sa o studiem, sa vedem dc are dreptate sa nu existe posibilitatea contestarii in instanta sau mai stiu eu ce...

Daca nu s-a discutat in consiliu nu se poate. Nu exista text de lege, doar hotararea lor ca a trecut terenul din domeniul public in cel privat ( al administratiei locale).

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie teren catalindumitrele catalindumitrele vreau sa concesionez o suprafata de 20 ha de teren din islazul comunal (pasune) pentru infiintarea unei livezi de pomi fructiferi. Consiliul local tot amana ... (vezi toată discuția)
Concesionarea unui teren flo 24 flo 24 buna ziua numele meu e florin si vreau sa concesionez un teren extravilan trecut izlaz de la primarie acum eu vreau sa va intreb ce acte ami trebuie si cum se ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren agricol, how to... ionutzitaly ionutzitaly Buna, Care sunt conditiile pentru concesionarea unui teren agricol? cine concesioneaza? primaria? Care e procedura? se poate vorbi de suprafete mari ... (vezi toată discuția)