avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... concesionare teren agricol, How to...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

concesionare teren agricol, How to...

Buna,

Care sunt conditiile pentru concesionarea unui teren agricol? cine concesioneaza? primaria? Care e procedura? se poate vorbi de suprafete mari de exemplu 200 ha ? (eventual un ex-teren agricol de imbunatatit intru'n sat mic )

va multumesc mult,

Cel mai recent răspuns: ionutzitaly , utilizator 11:47, 3 Decembrie 2010
Sunteti sigur ca are Primaria o suprafata asa mare de teren agricol si care se afla in domeniul public?
Pentru concesiune terenurile apartinand comunei trebuie sa fie in proprietatea publica a acesteia.
Multumesc mult pentru raspuns... deci o primarie poate concesiona doar terenurile pe care le are intr'o anumita "proprietate publica"
Aceasta informatie se poate afla doar de la primaria respectiva banuiesc? sau exista ceva date pe internet?
Unde pot sa gasesc pe internet textul normativ privind procedura de concesionare?

cu multa stima,
Ionut
Concesionarea se face in urma unei proceduri legale. Trebuie sa existe un concurs intre participanti ca sa nu se puna problema de favoritism. De acee dvs. sunati la primaria cu pricina de unde doriti sa aflati ce are terenuri are in proprietate comuna si discutati cu primarul ce s-a hotarat la consiulul comunal sa faca. Daca consiliul administrativ a decis concesionarea atunci o sa faca ei oferta publica de concesionare si dvs. o sa participati la licitatia de atribuire. Pentru procedura legala sunati la Fondul Funciar de la Bucuresti, ei au experienta si va pot explica procedurile. Cauta O.U.G. nr 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica cu modificarile prin legea nr. 22/2007. Sper ca raspunsul meu sa intruneasca asteptarile tale. Dar decat sa bijbaim pe net vorbeste la primarie daca te intereseaza strict comunca in cauza sau mai simplu la fondul funciar si de acolo te vor directiona in privinta terenurilor disponibile si iti vor da mai multe informatii despre procedura de concesionare. Din cate stiu primariile mai au pasunile comunale unde pasc vitele
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
adelyna23, utilizator
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune pasune comunala dia_8 dia_8 As dori sa concesionez o suprafata de teren dintr-o pasune comunala si sa-i schimb destinatia, adica sa fac o livada. Am citit insa undeva ca ar fi ilegala ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei terenului agricol in teren constructii sanda1956 sanda1956 O firma particulara doreste sa instaleze panuri solare (printr-un proiect cu fonduri europene) pe un teren agricol a carui destinatie este de islaz comunal . ... (vezi toată discuția)
Pasunatul abuziv pe pasunea comunala johnnydanut johnnydanut Buna ziua! Sunt presdintele unei asociatii a crescatorilor de animale ce a concesionat de la primarie pasunea comunala si din cand in cand gasesc pe aceasta ... (vezi toată discuția)