avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident masina in Sapnia, alcoolemie mare si fara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident masina in Sapnia, alcoolemie mare si fara carnet

Buna ziua,
Fratele meu are o problema dificila. A facut un accident de masina, in Spania, soldat doar cu pagube material. Conducea sub influienta bauturilor alcoolice si fara carnet (acum face scoala de soferi). Habar nu are ce poate pati pentru aceasta. Dupa accident au sosit la fata locului autoritatile spaniole, I s-au recoltat probe de sange, alcoolemie etc. apoi I s-a spus sa se prezinte la politie luni 20.09.2010, accidentul intamplandu-se in 18.09.2010. Nu s-a prezentat la politie pentru ca acum cativa ani a mai avut probleme cu politia spaniola, atunci nu si-a folosit numele real insa apare in banca lor de date cu amprentele lui. Acum, el a plecat in alta localitate, tot in Spania, este foarte speriat si dezorientat. Avand in vedere ca are familia cu el, un copil de 10 ani care s-a acomodat acolo si nu poate fi plimbat prin toata Europa, nu poate pleca din Spania in alta tara iar in Romania… nici nu se pune problema.
Inca nu are 5 ani de cad este acolo, are doar 4.
Va rog, daca puteti sa-mi spuneti ce pedeapsa poate primi, in Spania, pentru fapta sa. Ce i se poate intampla cel mai rau daca merge la politie, asa cum a fost citat, chiar si cu intarziere. Vreau sa urmeze calea legala, sa nu stea fugar, sa se fereasca tot timpul de organele de ordine din acea tara.
Astept cu mare nerabdare un raspuns de la cineva care cunoaste bina legislatia international si pe cea spaniola.
Va multumesc din sufet!
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 11:38, 24 Septembrie 2010
sa isi ia un avocat din din spania.situatia este destul de garava.la noi igur ar lua o pedeapsa destul de mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz proba biologica Alvaro Liniers Alvaro Liniers Organe de politie a oprit un sofer care nu este obisnuit cu drepturilor si obligatiilor soferilor in tara, pentru ca lucreaza in Spania. In 5 decembrie trecut, ... (vezi toată discuția)
Permis romanesc anulat - pot sa circul in romania cu permisul spaniol? petrariu lia petrariu lia rezident in spania cu permisul romanesc anulat in romania anul trecut in urma unui accident rutier,in prezent detin si un permis spaniol dobandit prin ... (vezi toată discuția)
Dosar penal? messagero messagero In urma cu cateva luni cand eram in Spania, am facut o prostie...O \"prietena\" vroia sa jefuiasca niste fete care stateau pe o banca in parc,si mi-a zis sa ... (vezi toată discuția)