avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager si nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager si nuda proprietate

buna ziua!
v-as ruga sa ma ajutati sa inteleg care sunt exact drepturile unor proprietari ai unei locuinte, in care locuieste o peroana cu drept viager pe viata. Mai exact , parintii mei au un apartament dobandit testamentar asupra caruia are drept de uzufruct viager sotul matusii mele, in urma decesului acesteia.
In aceste conditii parintii mei nu mai sunt lasati sa intre in acel imobil. Ce se poate face in acest caz ?

Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 14:56, 25 Septembrie 2010
buna ziua.
pai nu prea pot face nimic atata timp cat traieste titularul dreptului de uzufruct viager, doar sa ii respecte dreptul.
sa astepte in liniste pana cand sotul matusii dvs va deceda.
In unele cazuri, sunt unii care nu mai asteapta, forteaza - nu se achita de sarcinile contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help avocati!!! DACA ESTE POSIBIL V-AS RUGA SA MA AJUTATI CU UN SFAT IN URMATOAREA PROBLEMA: IN URMA CU TREI ANI UNCHII (SOT SI SOTIE) TATALUI MEU MI-AU FACUT CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager MyEmy MyEmy La data decesului ei, matusa mea era divortata, nu a avut copii si garsoniera in care locuia era proprietatea ei, fiind cumparata de ea cand era deja ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager intre soti iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, as dori va rog niste lamuriri...In extrasul CF, apare proprietar sotul in urma mostenirii cu o cota 1/1 iar, la foaia de sarcini ,apare sotia cu ... (vezi toată discuția)