Buna ziua, am urmatoarea problema: Acum cateva luni am cumparat un domeniu de internet si am facut un site pe acesta care este online de atunci. Azi am primit o decizie de inregistrare a numelui respectiv ca brand la OSIM de catre o firma care imi solicita in baza acestei decizii sa inchid site-ul. Site-ul meu a fost inregistrat si functioneaza cu 2 saptamani inainte sa inregistreze ei brandul respectiv la osim. Intrebarea mea este daca ei au dreptul sa-mi ia site-ul sau sa mi-l inchida si ce trebuie sa fac in acest caz?Decizia lor de la osim a fost eliberata pt. urmatoarele clase de produse si serv.:
-publicitate conducerea si administrarea afacerilor, lucrari de birou;
-servicii din domeniul stiintei si tehnologiei ca si cercetarea si proiectarea aferente; servicii de analiza si cercetare industriala, proiectare si dezvoltare hardware si software
Firma respectiva are posibilitatea sa va dea in judecata, dar este foarte putin probabil. Spun asta, deoarece este nevoie de a proba prioritatea si interesul. Exista un regulament international pentru aceste probleme, iar spetele sunt numeroase si diverse. Cauzele sunt judecate de arbitrii, conform unor reguli internationale.
Pot sa va atentionez ca este foarte probabil ca firma in cauza sa-si fi inregistrat un drept de prioritate, astfel incat in cazul in care Dvs. renuntati la domeniul respectiv, firma ce si-a inregistrat brandul la OSIM sa obtina domeniul in mod direct.