avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema domeniu internet - nume de brand inregistrat ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema domeniu internet - nume de brand inregistrat OSIM

Buna ziua, am urmatoarea problema: Acum cateva luni am cumparat un domeniu de internet si am facut un site pe acesta care este online de atunci. Azi am primit o decizie de inregistrare a numelui respectiv ca brand la OSIM de catre o firma care imi solicita in baza acestei decizii sa inchid site-ul. Site-ul meu a fost inregistrat si functioneaza cu 2 saptamani inainte sa inregistreze ei brandul respectiv la osim. Intrebarea mea este daca ei au dreptul sa-mi ia site-ul sau sa mi-l inchida si ce trebuie sa fac in acest caz?Decizia lor de la osim a fost eliberata pt. urmatoarele clase de produse si serv.:
-publicitate conducerea si administrarea afacerilor, lucrari de birou;
-servicii din domeniul stiintei si tehnologiei ca si cercetarea si proiectarea aferente; servicii de analiza si cercetare industriala, proiectare si dezvoltare hardware si software
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:07, 27 Septembrie 2010
Firma respectiva are posibilitatea sa va dea in judecata, dar este foarte putin probabil. Spun asta, deoarece este nevoie de a proba prioritatea si interesul. Exista un regulament international pentru aceste probleme, iar spetele sunt numeroase si diverse. Cauzele sunt judecate de arbitrii, conform unor reguli internationale.
Pot sa va atentionez ca este foarte probabil ca firma in cauza sa-si fi inregistrat un drept de prioritate, astfel incat in cazul in care Dvs. renuntati la domeniul respectiv, firma ce si-a inregistrat brandul la OSIM sa obtina domeniul in mod direct.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie sanitara functionare spalatorii creatza_70 creatza_70 O societate comerciala avand ca obiect de activitate: \"spalatorie textile\" doreste sa participe la licitatii organizate de anumite spitale. Unele din ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari probleme utc utc Buna ziua, In 2008 am incetat contractul cu un furnizor de telefonie mobila, am ramas restant o suma mica pe firma care am si achitato in 2009. acum ma suna ... (vezi toată discuția)
Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic ... Marian991 Marian991 Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic o sa le denumesc \"bursa transport\" am inregistrat aplicatia la orda (oficiul roman pentru ... (vezi toată discuția)