avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate contesta amenda administrativa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate contesta amenda administrativa?

Se poate face contestatie pentru o amenda administrativa primita de la Parchet? Sotul meu a fost cel vatamat, a inaintat plangere la organele de politie, dosarul a stat la politie 2 ani. Acum a fost trimis la judecata, in loc sa fie pentru vatamare corporala asupra lui, s-a incadrat la incaierare. Iar el a primit amenda administrativa de 1000 lei care trebuie platita in max. 15 zile. Se poate contesta?
Cel mai recent răspuns: mihaela1985 , utilizator 15:55, 24 Septembrie 2010
Mai intai se face plangere la procurorul ierarhic superior, conform art. 278 C.p.p.
. Dupa respingerea plangerii facute conform 278 se poate poate depune plangere la instanta conform art. 278 indice1.inecracti.succes.ideea e ca se poate contesta
Se poate contesta dar este bine sa consultati un avocat mai inainte.
Daca se va respinge plangerea veti avea de platit cheltuieli de judecata in afara de amenda...
Se face o plangere impotriva rezolutiei procurorului? Se depune personal? Se aduc alte probe privind nefondarea acestei amenzi? Cum se procedeaza? Va multumesc!
se depunde de catre persoana amendata,sau avocat.daca nu aveti posibilitatea sa platiti suma,chiar daca intarziati,nu se intampla nimic grav.ar fi mai bine sa o platiti.Dupa cum zicea si domnul avocat,s-ar putea sa mi platiti si cheltuieli de judecata.

in plangere scrieti probele pe care va bazati plangerea,documente,martori,alte probe acceptate de lege.se depune la procuratura la prim procuror,procurorul ierarhic superior..daca acesta o respinge,depuneti plangere la instanta.

Dosarul este la procuratura cu toate probele, insa procurorul nu a incadrat fapta la vatamare corporala, ci la incaierare pentru ca incidentul a avut loc in fata casei noastre.
Deci, daca esti batut in fata casei tale, pe strada unde locuiesti, tot tu primesti amenda administrativa? Este legal asa ceva? Mi se pare ceva de neadmis...

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda administrativa mihaela1985 mihaela1985 Se poate face contestatie pentru o amenda administrativa primita de la Parchet? Sotul meu a fost cel vatamat, a inaintat plangere la organele de politie, ... (vezi toată discuția)
Se poate schimba incadrarea faptei propusa de procuror? mihaela1985 mihaela1985 Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate schimba incadrarea faptei propusa de procuror? Dupa spusele inspectorului care se ocupa de caz si faptele ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva actelor si masurilor de urmarire penala ale procurorului mili999 mili999 Mi s-a dispus NUP pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala dintr-un accident rutier in care eu nu ma consider nevinovata. Desi am primit NUP mi ... (vezi toată discuția)