Mi s-a dispus NUP pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala dintr-un accident rutier in care eu nu ma consider nevinovata.
Desi am primit NUP mi s-a luat permisul pe 90 de zile pentru circulatie pe contrasens desi eu ma angajasem intr-o depasire regulamentara.
Cei de la politie au spus ca nu pot contesta procesul verbal pentru ca procurorul a fost cel care a decis.
Pot depune o plangere ? Si daca da, unde pot depune plangerea? si in temeiul a ce articol?
Rezolutia de NUP poate fi atacata cu plangere in termen de 20 de zile de la comunicare. Plangerea se va solutiona de procurorul ierarhic superior celui care a dat solutia. Temeiul legal al plangerii impotriva solutiilor procurorului sunt dispozitiile art.278 din Codul de procedura penala si urmatoarele.
@alinaborza - Nu vreau sa fac plangere impotriva rezolutiei de NUP.
Aprecierea organului de cercetare penala m-a lasat fara carnet pt 90 de zile potrivit caruia circulam pe sens opus desi nu este adevarat.
Pot face ceva in cazul asta?
@carmenmur- am nevoie de avocat pentru plangerea in instanta?
Si daca procesul dureaza jumatate de an mai bine ma lipsesc. Eu am nevoie acum de carnet.
Sunt de-acord cu rezolutia de NUP.
Pe foaia primita de la procuratura spune ca pot formula o plangere in temeiul art.278 alin3 C.p.p.
Eu vreau sa fac o plangere pentru mentiune scrisa de organul de cercetare penala potrivit careia circulam pe sens opus.