avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... facturi nesemnate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

facturi nesemnate

Buna ziua , am facut o somatie de plata impotriva unui debitor (in baza OG 5/2001) . Pana la primul termen debitorul mi-a platit creanta ( norocul meu ?! ) dar am primit si o comunicare de la judecatorie prin care mi se comunica urmatoarele :
"Instanta urmeaza sa constate ,ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute de art1 din OG 5/2001 .
Astfel creanta este certa (provine din facturi) este exigibila (s-a indeplinit termenul scadent) si este lichida (exprimata in bani).
Aceasta nu este insusita prin semnarea facturilor fiind necesara administrarea de probe care exced cadrului procesual stabilit de OG 5/2001.
Ca urmare instanta respinge actiunea , ca neintemeiata .
Irevocabila. "
Va intreb cum puteau sa-mi semneze facturile daca nu sunt din aceeasi localitate , debitorii ? Sau cum sa procedez cu colaboratorii din toate zonele tarii ?Nu sunt suficiente confirmarile de primire - Posta RO ?
La ce probe se refera cand spune " necesara administrarea de probe care exced cadrului procesual stabilit de OG 5/2001 " ?
Ma ingrozeste ideea ca mai am un debitor caruia i-am inmanat personal facturile dar care nu mi-a semnat nimic de primire. Ce pot face cu acesta din urma ? Pot invoca OG 5 /2001 ? Acum mi-e teama ,vazand ce am patit cu primul (ca mi-a fost respinsa cererea.

Va multumesc mult de tot, sper sa-mi intelegeti temerile si poate imi raspundeti curand .
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 22:50, 24 Septembrie 2010
Puteti invoca OG5/2001, dar depinde de practica fiecarei instante, care din pacate nu este unitara.Daca va fi respinsa, va judecati pe dreptul comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)
Og 5 / 2001 si 119 / 2007 cristianus cristianus Am o intrebare, astazi am aflat de pe site-ul instantei ca mi-a fost respinsa cererea de somatie de plata in baza og 5. Motivele inca imi sunt neclare, atata ... (vezi toată discuția)
Nu am contract ,doar facturi gabitzaalex gabitzaalex buna ziua, am o societate careia i-am livrat marfa fara contract ci doar in baza facurilor fiscale , inca din 30.10.2006. aceasta societate nu a mai platit ... (vezi toată discuția)