Buna ziua , am facut o somatie de plata impotriva unui debitor (in baza OG 5/2001) . Pana la primul termen debitorul mi-a platit creanta ( norocul meu ?! ) dar am primit si o comunicare de la judecatorie prin care mi se comunica urmatoarele :
"Instanta urmeaza sa constate ,ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute de art1 din OG 5/2001 .
Astfel creanta este certa (provine din facturi) este exigibila (s-a indeplinit termenul scadent) si este lichida (exprimata in bani).
Aceasta nu este insusita prin semnarea facturilor fiind necesara administrarea de probe care exced cadrului procesual stabilit de OG 5/2001.
Ca urmare instanta respinge actiunea , ca neintemeiata .
Irevocabila. "
Va intreb cum puteau sa-mi semneze facturile daca nu sunt din aceeasi localitate , debitorii ? Sau cum sa procedez cu colaboratorii din toate zonele tarii ?Nu sunt suficiente confirmarile de primire - Posta RO ?
La ce probe se refera cand spune " necesara administrarea de probe care exced cadrului procesual stabilit de OG 5/2001 " ?
Ma ingrozeste ideea ca mai am un debitor caruia i-am inmanat personal facturile dar care nu mi-a semnat nimic de primire. Ce pot face cu acesta din urma ? Pot invoca OG 5 /2001 ? Acum mi-e teama ,vazand ce am patit cu primul (ca mi-a fost respinsa cererea.
Va multumesc mult de tot, sper sa-mi intelegeti temerile si poate imi raspundeti curand .