avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită nu am contract ,doar facturi
Discuție deschisă în Executare silită

nu am contract ,doar facturi

buna ziua,
am o societate careia i-am livrat marfa fara contract ci doar in baza facurilor fiscale , inca din 30.10.2006. aceasta societate nu a mai platit la un anumit moment si am de luat bani de la ei. am trimis extras de cont, invitatie la conciliere si nimic. ce pot face sa imi recuperez banii? pe ce cale sa merg?
multumesc anticipat
Cel putin facturile sunt semnate si stampilate de debitor ?
Mergeti pe calea dreptului comun:
a) sa aveti inainte de a da in judecata chemarea la conciliere directa;
b) actiune in instanta, pe dreptul comun.
Inocentia
Daca facturile au fost acceptate la plata de catre beneficiar puteti incerca si prin somatie de plata.... Totusi, pentru a vedea daca sunt intrunite toate conditiile pentru aceasta cale, va sugerez sa consultati in avocat care sa va ajute si in redactarea actelor.
Nu inteleg de c e ati trimis extras de cont. Daca facturile au semnatura debitoarei va puteti indrepta pe calea unei somatii de plata in temeiul OG 5/2001. Daca vi se respinge incercati calea dreptului comun.
cam care ar trebui sa fie conditiile? sunt semnate facturile
E un document in prevazut de normele privind inventarirea, numit"extras de cont", care n-are nici o legatura cu extrasul de cont emis de banca. In el se trec facturile emise si neincasate, in vederea confirmarii soldului de catre client .E vorba de un punctaj care sa face periodic .

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Facturi nesemnate discover discover Buna ziua , am facut o somatie de plata impotriva unui debitor (in baza OG 5/2001) . Pana la primul termen debitorul mi-a platit creanta ( norocul meu ?! ) dar ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru factura emisa milosh2000 milosh2000 Am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma. Contractul are ca obiect traducerea de documente. Am incheiat un act aditional pt prima ... (vezi toată discuția)