avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CE POT FACE IMPOTRIVA UNUI ANGAJAT CARE A FURAT ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CE POT FACE IMPOTRIVA UNUI ANGAJAT CARE A FURAT INFORMATII IN FIRMA?

CE ACTIUNI POT INTREPRINDE IMPOTRIVA UNUI ANGAJAT CARE A FURAT INFORMATII DIN FIRMA? INCA NU-MI DAU SEAMA DE DIMENSIUNEA PIERDERILOR, DEOCAMDATA AM DESCOPERIT CA PE TIMPUL SI BANII FIRMEI, IN TIMPUL PROGRAMULUI SI DE PE CALCULATORUL + FAXUL FIRMEI, A FURAT PUR SI SIMPLU FORMULARELE DE OFERTE ALE FIRMEI, SI-A PUS PROPRIUL ANTET AL FIRMEI SALE DE ACASA PE ELE SI LE-A TRIMIS CATRE CLIENTI AI SAI CONTACTATI PROBABIL TOT IN TIMPUL PROGRAMULUI...ESENTIALUL ESTE CA A UTILIZAT MIJLOACELE, TIMPUL SI ACUMULARILE INTELECTUALE ALE FIRMEI LA CARE ERA ANGAJAT, PENTRU A OBTINE FOLOASE PENTRU FIRMA SA PROPRIE DE ACASA SI MA INTERESEAZA CE ACTIUNI POT INTRPRINDE IMPOTRIVA UNUI ASTFEL DE ANGAJAT. SUBLINIEZ CA AM INCHEIAT RAPORTURILE DE COLABORARE CU EL DE 2 SAPTAMANI.
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 16:34, 26 Mai 2009
~ Conținut șters la cerere ~
La încheierea contractului individual de muncă sau pe parcursul executării acestuia, părţile pot sa negocieze şi sa cuprinda în contractul individual de munca o clauză de neconcurenţă prin care salariatul să fie obligat ca după încetarea contractului să nu presteze, în interes propriu sau al unui terţ, o activitate care se află în concurenţă cu cea prestată la angajatorul său, în schimbul unei indemnizaţii de neconcurenţă lunare pe care angajatorul se obligă să o plătească pe toată perioada de neconcurenţă.
În cazul nerespectării, cu vinovăţie, a clauzei de neconcurenţă salariatul va putea fi obligat la restituirea indemnizaţiei şi, după caz, la plata unor daune-interese corespunzătoare prejudiciului pe care l-a produs angajatorului.
Daca ar fi avut inserata o asemenea clauza, incălcarea clauzei de neconcurenţă poate atrage răspunderea contravenţională a salariatului în temeiul prevederilor Legii nr. 11/1991 privind combaterea concurenţei neloiale, iar cel de-al doilea angajator va putea recurge la sancţiuni disciplinare dacă salariatul nu l-a informat despre exisenţa unei clauze de neconcurenţă.
am citit o data o clauza de neconcurenta combinata cu o alta clauza de confidentialitate...folosita de un mare operator de telefonie de la noi din tara in momentul in care incepeai sa lucrezi pt ei in call center...pot spune ca aveau ei grija acolo sa specifice...in cel mai mic detaliu ce sa faci si sa nu faci ..cu informatiile dobandite....ehe ...si nah ...apoi daca greseai ....o palma de 10.000 euro pe fiecare obraz :P
deci .....eu l-as actiona in judecata!
Avem o problema asemanatoare, numai ca, de aceasta data, cu un fost angajat.
Mentionez ca nu a existat in contractul sau de munca nicio clauza de neconcurenta sau de confidentialitate.
Se poate deschide un proces, fie el si cu o cauza pierduta din start?
Ne gandim ca daca ar primi o citatie, poate s-ar mai "cuminti"...
Oare chiar nu se poate face nimic?

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala omumaro omumaro Buna ziua, doresc sa aflu mai multe detalii despre concurenta neloiala si anume: Am infiintat un PFA cu activitate principala \"9511 repararea calculatoarelor ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate mihaiu mihaiu Buna seara, mi-am schimbat locul de munca. Dupa cca 4 luni de la aceasta am avut surpriza sa primesc o instintare ( trimisa cu confirmare de primire ) cum ... (vezi toată discuția)
Salutare, lucrez pe zona de recrutare si intampin urmatoarea ... Constantin6991 Constantin6991 Salutare, Lucrez pe zona de recrutare si intampin urmatoarea situatie pe zona de freelancing: Am fost contactat de o companie de recrutare din SUA, care ... (vezi toată discuția)