avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... factura?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

factura?

Sunt o pf, am un contract ind de munca la un s.r.l. si ma ocup de probleme in domeniul sanatatii si securitatii in munca. Curand trebuie sa inchei un contract de prestari servicii in acelasi domeni cu o primarie din judet. Intrebarea mea este: Plata se efectueaza de catre primarie in baza unei facturi fiscale nu?
Muntumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 16:47, 28 Septembrie 2010
Cu primaria trebuie facut ctr de prestari servicii dupa care facturati si va incasati contravaloarea;
Trebuie sa va faceti PFA ,II sau SRL,altfel nu aveti cum incasa si respectiv presta serviciul;
Deci trebuie sa fiu pfa? si ptr acest lucru ce trebuie sa fac?
Dar altfel de contract nu exista? Cim cu timp partial nu poate sa mi incheie deoarece postul s a restructurat;
Conventie civila intre persoana fizica si institutie nu se poate (cu retinerea contributiilor la sursa conform OUG 82)?
sunt complet in ceata... ce trebuie sa fac atunci? ce cale ar trebui sa urmez?
Exista trei posibilitati:
1. Contract de munca cu timp partial de munca (pe care dupa cum spuneti nu-l puteti face pentru ca postul a fost restructurat);
2. Încheierea intre dvs. si beneficiarul prestarii (primaria) a unei conventii civile prin care vi se vor retine (trebuie sa mentionati asta in contract) impozitul pe venit de 16%. De asemenea vi se vor retine - la sursa - contributiile individuale (10,5% la pensii si 0,5% la somaj) - nu veti emite factura pentru ca nu aveti cum nefiind PFA - NU AVETI OBLIGATII DECLARATIVE al ANAF sau Casa de pensii si AJOFM.
NOTA:
- exista pericolul ca ITM-ul sa reconsidere contractul dintre dvs si primarie din conventie civila in contract de munca. Aceasta inseamna ca se vor plati de catre primarie (in acest caz) si contributiile angajatorului inclusiv sanatatea (dar numai in urma unui control);
3. Sa infiintati un PFA sa faceti un contract de prestari servicii si sa eliberati factura pentru serviciul prestat. PFA se infiinteaza conform OUG 44/2008 - conditiile de infiintare le gasiti pe site : www.onrc.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Declaratie 200 pt pfa si persoana fizica acatanas acatanas Pe parcursul anului 2012 am lucrat ca PFA in acelasi timp cu alte contracte civile de prestari servicii . Pentru activitatea desfasurata ca PFA depun ... (vezi toată discuția)
Carte de munca dorela dorela Daca am un PFA pot sa lucrez la o alta firma cu contract de prestari servicii? Daca DA as vrea sa stiu care sun contributiile pe care trebuie sa le platesc si ... (vezi toată discuția)