Pe parcursul anului 2012 am lucrat ca PFA in acelasi timp cu alte contracte civile de prestari servicii . Pentru activitatea desfasurata ca PFA depun declaratia 200. Este nevoie sa depun inca o declaratie ca si persoana fizica pentru celelalte venituri realizate pe baza conventiilor civile? Pentru acele conventii mi s-au retinut contributiile de catre firmele cu care am avut contracte ( 16% impozit pe venit, 10,5 % CAS). Sunt angajata cu carte de munca. Multumesc
Daca pentru acele venituri pe baza de contract de prestari servicii/conventie civila vi s-a retinut la sursa de catre platitorul de venit impozitul pe venit in cota totala de 16%, nu mai treceti in D200 si acele venituri ci doar ce rezulta de la pfa.
Din cate inteleg obtineti venituri din mai multe surse care sunt: (1) angajat cu contract individual de munca, (2) titular al unei P.F.A. si (3) prin incheierea unor conventii/contracte dupa Codul civil.
Ca urmare a faptului ca sunteti angajat cu C.I.M. pentru toate celelalte venituri datorati 16% impozit si 5,5% C.A.S.S. iar nu si 10,5% C.A.S.
In ce priveste declaratia 200 veti depune doar pentru P.F.A. avand in vedere ca acolo unde aveti conventii/contracte dupa Codul civil vi s-a retinut 16% sub forma de impozit.
Calcul venit net
RaduBejenaru
In cazul conventiilor civile as dori sa stiu cum se calculeaza impozitul (16%) si contributiile (C.A.S., C.A.S.S. si somaj) adica la ce se aplica procentele ... (vezi toată discuția)