avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

consecinte

Am primit din partea unui prieten rugamintea de a-l ajuta cu o descarcare/stocare temporara a unor produse/incarcare. Am transferat rugamintea unei firme care are dotarea corespunzatoare (utilaj si spatiu) si in urma acceptului (informal) s-a procedat la desfasurarea operatiunii. Mentionez ca nici eu, si nici firma care a prestat nu am solicitat si nici nu am primit vreo remuneratie si nici nu avem vreo relatie de afaceri cu respectivul.
Acum cateva zile, sunt citat in calitate de martor intr-un dosar penal deschis amicului meu. La prezentarea motivatiei, am inteles ca marfa a fost platita cu BO fara acoperire.

Intrebarea mea este daca eu sau firma care a efectuat operatia de incarcare/descarcare putem avea de suferit de pe urma acestei actiuni.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:31, 25 Septembrie 2010
nu pt ca ati nu primit nicio remuneratie pt serviciul prestat.
Se poate mai explicit, va rog?
Desi relatarea dvs.este vaga si ar trebui date si alte amanunte,totusi,daca nu aveti niciun amestec,va raspunde doar persoana care a emis fila de cec.
Dvs.probabil veti fi audiat ca martor.
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Ce anume detalii ar mai fi necesare?

Multumesc!
De exemplu,ce calitate aveti dvs,mai ales in ce calitate ati solicitat ajutorul acelei firme,daca cunosteati despre intentia persoanei in cauza,ce valoare are respectiva operatie .
In situatii de acest gen exista multe date pe care de obicei un anchetator bun le foloseste sau chiar le "speculeaza"

Alte discuții în legătură

Probleme in transporturi cu incasarile. masuri. discover discover Exista vreo lege care sa permita carausului/transportatorului sa NU descarce marfa decat dupa incasarea c/val serviciului prestat ?Chiar daca in comanda de ... (vezi toată discuția)
Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Inselaciune uzitand de bo fara acoperire mihaela gheorghe mihaela gheorghe Am un client care a cumparat in martie -mai 2009 marfa in valoare de 40.000 lei ; a emis 18 BO cu toate rubricile completate si semnate, au fost introduse la ... (vezi toată discuția)