Am primit din partea unui prieten rugamintea de a-l ajuta cu o descarcare/stocare temporara a unor produse/incarcare. Am transferat rugamintea unei firme care are dotarea corespunzatoare (utilaj si spatiu) si in urma acceptului (informal) s-a procedat la desfasurarea operatiunii. Mentionez ca nici eu, si nici firma care a prestat nu am solicitat si nici nu am primit vreo remuneratie si nici nu avem vreo relatie de afaceri cu respectivul.
Acum cateva zile, sunt citat in calitate de martor intr-un dosar penal deschis amicului meu. La prezentarea motivatiei, am inteles ca marfa a fost platita cu BO fara acoperire.
Intrebarea mea este daca eu sau firma care a efectuat operatia de incarcare/descarcare putem avea de suferit de pe urma acestei actiuni.
Desi relatarea dvs.este vaga si ar trebui date si alte amanunte,totusi,daca nu aveti niciun amestec,va raspunde doar persoana care a emis fila de cec.
Dvs.probabil veti fi audiat ca martor.
De exemplu,ce calitate aveti dvs,mai ales in ce calitate ati solicitat ajutorul acelei firme,daca cunosteati despre intentia persoanei in cauza,ce valoare are respectiva operatie .
In situatii de acest gen exista multe date pe care de obicei un anchetator bun le foloseste sau chiar le "speculeaza"