avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune uzitand de BO fara acoperire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune uzitand de BO fara acoperire

Am un client care a cumparat in martie -mai 2009 marfa in valoare de 40.000 lei ; a emis 18 BO cu toate rubricile completate si semnate, au fost introduse la termen in circuitul bancar .O parte au fost decontate -cca 10.000lei , restul au fost refuzate total din lipsa disponibil .
Cand primul Bo a fost refuzat, s-a stopat orice livrare catre acea societate .
Ulterior , am primit solicitare de marfa de la o firma din aceasi localitate cu clientul problema si masina care a ridicat marfa pentru acest al doilea client era masina clientului problema .Desi acest al doilea client a achitat marfa l-am informat ca nu mai dispun de fond de marfa si ulterior mi-a confirmat in scris ca marfa a fost pentru clientul problema .
Acest client problema a continuat sa lucreze si sa se aprovizioneze cu marfa similara celei pe care o utiliza de la mine de la o alta firma colaboratoare firmei mele si a platit absolut totul -lucru confirmat in scris de acest colaborator .
Consideram ca aceast client a fost actionat cu reacredinta in relatia cu societatea mea , ,actiunea lui avand caracter de inselaciune el dispunand de lichiditati si nedorind sa mai achite marfa de la noi .Cred ca poate fi considerat in acelasi timp si abuz de incredere .
As dori sa primesc opinia dvs eventual ce as putea intreprinde pentru a obliga acel client sa-mi achite marfa .
Cu stima ,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 01:02, 26 Februarie 2010
Investiti Biletele la Ordin refuzate la plata cu formula executorie si demarati actiunea de executare silita a debitorului dumneavoastra.
Paralel cu aceasta actiune puteti introduce si o plangere penala impotriva administratorului societatii debitoare, pentru inselaciune.
Au fost cazuri, si nu putine, cand anumite persoane au emis BO fara a avea disponibil in cont si nici nu aveau in derulare raporturi comerciale, astfel ca au raspuns penal pentru infractiunea de inselaciune, pe considerentul ca atunci cand emiti BO de mai multe ori si nu ai activitate comerciala este un ,,modus operandi" in ati insusii bunuri si a prejudicia alte persoane. Insa a fost cazuri in care persoanele respective au demonstrat ca au in derulare afaceri comerciale si au de incasat bani de la terte persoane, dar nu au incasat si astfel si-au dovedit nevinovatia.
Puteti inainta o plangere penala, dar sa aveti in vedere si o actiune civila, cum ar fi o cerere de admitere a procedurii de intrare in insolventa a societatii respective.
Totusi, angajati-va u avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse achitate cu bo care nu corespund calitativ adinayulia adinayulia Buna seara, Va rog sa ma ajutati intr-o problema mai delicata. Pe data de 16 Oct.2008 am avut la plata un BO catre o societate de la care am am ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante ,refuz cec lidia.balasa lidia.balasa Buna ziua, In iulie 08 am inceput o activitate comerciala ce presupune livrarea de materiale de constructii catre micii meseriasi, tot atunci am incheiat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin depus "gresit" marian230 marian230 Buna O intrebare..de procedura Am garantat cu BO o achizitie de marfa in valoare x. scadenta la o anumita data Intelegerea, din pacate doar verbala, a fost ... (vezi toată discuția)