Am un client care a cumparat in martie -mai 2009 marfa in valoare de 40.000 lei ; a emis 18 BO cu toate rubricile completate si semnate, au fost introduse la termen in circuitul bancar .O parte au fost decontate -cca 10.000lei , restul au fost refuzate total din lipsa disponibil .
Cand primul Bo a fost refuzat, s-a stopat orice livrare catre acea societate .
Ulterior , am primit solicitare de marfa de la o firma din aceasi localitate cu clientul problema si masina care a ridicat marfa pentru acest al doilea client era masina clientului problema .Desi acest al doilea client a achitat marfa l-am informat ca nu mai dispun de fond de marfa si ulterior mi-a confirmat in scris ca marfa a fost pentru clientul problema .
Acest client problema a continuat sa lucreze si sa se aprovizioneze cu marfa similara celei pe care o utiliza de la mine de la o alta firma colaboratoare firmei mele si a platit absolut totul -lucru confirmat in scris de acest colaborator .
Consideram ca aceast client a fost actionat cu reacredinta in relatia cu societatea mea , ,actiunea lui avand caracter de inselaciune el dispunand de lichiditati si nedorind sa mai achite marfa de la noi .Cred ca poate fi considerat in acelasi timp si abuz de incredere .
As dori sa primesc opinia dvs eventual ce as putea intreprinde pentru a obliga acel client sa-mi achite marfa .
Cu stima ,
Mihaela
Investiti Biletele la Ordin refuzate la plata cu formula executorie si demarati actiunea de executare silita a debitorului dumneavoastra.
Paralel cu aceasta actiune puteti introduce si o plangere penala impotriva administratorului societatii debitoare, pentru inselaciune.
Au fost cazuri, si nu putine, cand anumite persoane au emis BO fara a avea disponibil in cont si nici nu aveau in derulare raporturi comerciale, astfel ca au raspuns penal pentru infractiunea de inselaciune, pe considerentul ca atunci cand emiti BO de mai multe ori si nu ai activitate comerciala este un ,,modus operandi" in ati insusii bunuri si a prejudicia alte persoane. Insa a fost cazuri in care persoanele respective au demonstrat ca au in derulare afaceri comerciale si au de incasat bani de la terte persoane, dar nu au incasat si astfel si-au dovedit nevinovatia.
Puteti inainta o plangere penala, dar sa aveti in vedere si o actiune civila, cum ar fi o cerere de admitere a procedurii de intrare in insolventa a societatii respective.
Totusi, angajati-va u avocat.