avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Produse achitate cu BO care nu corespund calitativ
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Produse achitate cu BO care nu corespund calitativ

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema mai delicata.
Pe data de 16 Oct.2008 am avut la plata un BO catre o societate de la care am am achizitionat o anumita cant.de marfa, urmand ca aceasta sa-mi fie livrata ulterior la sediul firmei. La receptia marfii am constantat ca aceasta nu corespunde calitativ. Am returnat marfa si am convenit cu administratorul soc.respective sa nu depuna BO la banca spre incasare pana nu solutionam problema.
Acesta nu s-a tinut de cuvant si l-a depus spre incasare.
In ziua cand ar fi trebuit sa"platesc" acest BO nu avem disponibil in cont. In mod normal, banca ar fi trebuit sa faca refuz si sa insereze BO la CIP. Dar nu s-a intamplat asa, ci mi s-a debitat contul cu valoarea sumei inscrise pe bilet(cu totate ca soldul contului era 0) si s-a transferat suma catre contul beneficiarului(cont aflat la alta banca).:O
A doua zi intreaga suma mi-a fost trecuta intr-un cont separat de debit.
Aceasta situatie s-a depistat abia peste 2 saptamani de banca la care am contul.#-o
Cei de la banca au justificat aceasta situatie prin faptul ca BO era model \"vechi\" si incepand din data de 10.Oct.2008 s-a trecut la decontarea instrumentelor prin \"trunchiere\"(adica scanare-si puteau fi scanate doar instrumentele in format nou).
Circuitul de plata-incasare era mai lung decat deobicei si se facea prin Casa de Compensatie Bucuresti. Procedura de lucru la banca unde am contul prevede ca in ziua in care aj.la plata un instrument sa se debiteze contul clientului cu suma inscrisa inca de la prima ora. In cazul in care nu sunt suficienti bani in cont,clientii au posibilitatea sa acopere acest debit in termen cat mai scurt(pana la ora 15). Dupa aceasta ora se facea refuz la plata automat pentru sumele neacoperite. Asa a fost si cazul meu, numai ca nu s-a facut refuz, banii au fost transerati si eu acum sunt obligat sa acopar aceasta suma(destul de mare).Orice suma care-mi intra in cont este automat blocata si dusa catre acest debit.
Firma careia i-am returnat marfa(dar totusi a incasat BO) a intrat in faliment si nu stiu daca pot sa mai recuperez suma.

Ce pot sa fac in aceasta situatie?:-/
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 14:42, 18 Februarie 2009
Singura solutie ar fi daca firma respectiva e in faliment sa va costituiti creditor.
Altadata trebuie sa luati datele corect,intrucat sunt multe firme care exista doar pe hartie.
Este un site pe internet (vrajitorul.ro), si astfel puteti verifica daca firma careia i-ati refuzat marfa sa nu mai existe si chiar cu proces castigat sa nu mai puteti recupera nimic.
De asemenea persoanele cu care intrati in contact cu peroane care reprezinta anumite societati nu trebuie luate pe incredere.
Trebuie sa incheiati contract,cu clauza penala ,deoarece se pot recupera mai multi bani in felul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bancile au drepturi,nu si obligatii.... Maia2201 Maia2201 Salut! Din umila mea experienta,am observat ca bancile au numai drepturi nu si obligatii,iar noi ca si clienti ai lor avem numai obligatii fata de ei nu si ... (vezi toată discuția)
Diferente intre cec si bo in cazul neplatii creantei nc_neagu nc_neagu Lucrez intr-o companie de distributie care accepta la plata pe scara larga instrumente de plata (cec;BO).Stiu ,cel putin ,statistic vorbind ca cec-ul este mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante ,refuz cec lidia.balasa lidia.balasa Buna ziua, In iulie 08 am inceput o activitate comerciala ce presupune livrarea de materiale de constructii catre micii meseriasi, tot atunci am incheiat ... (vezi toată discuția)