Incercati sa aveti o conciliere amiabila cu debitorul.
El poate invoca neglijenta dvs, dar si dvs puteti invoca in caz de refuz de plata o imbogatire fara just temei.
Asa ca ....pana la urma trebuie sa plateasca.
Buna seara.
B.O nu a fost acceptat fiinda data scadenta trecuse deci nu aveti refuz bancar dar acel BO a fost emis in baza unei facturi care ramane neachitata atata timp cat nu mai poate fi acoperita cu acest instrument de plata.
Ori persanal ori printr-o nota scrisa aduceti la cunostiinta debitorului dvs.ca ati omis trimiterea instrumentului de plata respectiv BO la banca pana la data inscrisa pe el si cereti altul la schimb cu o alta data si cu promisiunea ca atunci cand veti fi in posesia acestuia din urma il veti returna pe cel expirat cu data de plata.
Puteti face mentiunea in adresa ca si daca instrumentul de plata nu a fost introdus in circuitul bancar spre a fi decontat debitoarea tot ramane buna de plata iar recuperarea creantei se poate face si prin alte cai legale .
Depinde cat de tarziu a fost depus bo.
Daca datoria nu e mai veche de trei ani, exista posibiltati de recuperare.
BO a fost inregistrat ca refuzat, chiar daca este depus mai tarziu. S-ar putea sa fie mai greu de folosit pt executare silita insa sanse de recuperare a datoriei exista.
Conteaza ca soc debitorului sa mai functioneze sau sa aiba bunuri.
B.o. refuzat - solutii
magyari
Am un debitor cu care am negociat mai bine de o luna, insa cu etapa amiabila nu am ajuns nicaieri. La un moment dat mi-a spus ca imi achita o suma daca vreau ( ... (vezi toată discuția)
Plangere penala
mariusbm
Buna ziua,
Societatea noastra a avut o seie de B.O. refuzate de catre o societate comerciala. Printre acestea exista 5 B.O. avalizate de catre administrator ... (vezi toată discuția)