avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pe profit- asociere in participatiune
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pe profit- asociere in participatiune

buna ziua,

rog pe cineva sa ma ajute cu niste sfaturi, daca am un contract de asociere in participatiune cu o societate comerciala, eu fiind persoana fizica autorizata, profitul il impartim jumatate, se poate sa ne platim fiecare impozitul pe profit?
sunt angajata la aceeasi firma cu 2 ore pe zi, contributiile la cas, cass si somaj sunt obligatorii? sunt PFA din aprilie, daca trebuie sa le achit din urma trebuie sa platesc penalitati? multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: elena3 , utilizator 22:11, 25 Septembrie 2010
Urmare asocierii in participatiune ,daca impartiti profitul trebuie sa treci in contract ca fiecare isi plateste impozitul pe partea lui de profit-e logic- deci dv veti plati impozitul pe pfa;
In ceea ce priveste calitatea de angajat,angajatorul isi plateste impozitele ca pt orice salariat.
Pt PFA trebuie sa va platiti impozitele de la data infiintarii-cu siguranta ca aveti si penalitati-ati depus la finante o declaratie estimativa si ei v-au calculat ce suma trebuie sa platiti trimestrial;
Din aprilie au trecut 2 trimestre
va multumesc frumos!
contractul de asociere in participatiune este facut deja si inregistrat la finante de fiecare, va rog spuneti-mi daca putem face un act aditional in care sa specificam ca fiecare dintre noi isi platese impozitul pe profit, este bine asa?
daca se poate, va trebui sa inregistarm si acel act aditional la finante?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - nelamurire elena3 elena3 rog pe cineva sa ma ajute cu niste sfaturi, daca am un contract de asociere in participatiune cu o societate comerciala, eu fiind persoana fizica autorizata, ... (vezi toată discuția)
Pfa, contract de asociere in participatiune - ce taxe platesc la stat? livia19 livia19 sunt PFA si am un contract de asociere in participatiune cu o firma, la care am si un contract de munca cu 2 ore pe zi/ 10 ore/saptamana si un salariu brut de ... (vezi toată discuția)
Se poate incheia o asociere in participatiune cu o persoana fizica verapopescu verapopescu Buna ziua! As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la contractul de asociere in participatiune. Pentru asta o sa va expun pe scurt o situatie de ... (vezi toată discuția)