nu e normal si nici legal ce sustin dansii. ar fi bine sa va angajati un avocat si sa le cereti si daune.
Posibil ca in cazul vostru sa fie o concediere nelegala, intr-adevar ar fi bine sa consultati un avocat. Daca concedierea este legala ma indoiesc ca veti obtine daune, dar oricum nu vor obtine obligarea la plata decat daca au dovezi solide, sau daca aveti avocat foarte prost.
In mod normal nu trebuia sa acceptati preluarea unei gestiuni fara a cere efectuarea unui inventar. Daca ati fi solicitat acel inventar cu posibilitatea probarii acelei solicitari, iar firma ar fi refuzat, atunci prezumtia culpei dvs. nu mai exista. Preluind gestiunea fara solicitarea si efectuarea unui inventar, subzista prezumtia acceptarii gestiunii. Puteti insa invoca si obligatia firmei de a efectua inventar inainte de schimbarea gestionarului, revenind sarcina de a proba ca acesta a fost efectuat, iar dvs. de a proba ca nu a fost efectuat in momentul preluarii gestiunii. Faptul ca ati preluat gestiunea si ati operat cu aceasta creeaza numai o prezumtie de preluare a unei gestiuni integrale, dar nu inlatura obligatia firmei de a efectua un inventar in momentul schimbarii gestionarului.
Nici nu am preluat vreo gestiune,in fisa postului sunt trecuta reprezentant vanzari,dar gestiune nu am preluat.In momentul cand ne-a dat decizia de desfacere a contractului de munca,acea decizie nu e inregistrata niciunde,doar semnata de administrator,mentionez ca in momentul angajarii nici macar vizita medicala nu mi-au cerut,data de pe contractul de munca este de 12 04 2010 si pe fisa postului 01
Atunci nu aveti de ce plati. Raspunderea materiala a angajatului trebuie probata de catre angajator, iar conditiile acesteia sunt strict si clar prevazute de lege (atat de legislatia civila privind raspunderea delictuala/ art.998 si urm. C.civ., cat si de legislatia muncii/codul muncii, fise de post, regulament intern). Solicitarea unei plati de catre angajator ca forma a raspunderii materiale a angajatului, trebuie sa aiba la baza existenta reala a acestei raspunderi, atat sub forma existentai prejudiciului, cat si a probarii culpei angajatului respectiv si a legaturii de cauzalitate dintre fapta angajatului si prejudiciu. Fara existenta acestor trei elemente esentiale, nu se poate vorbi de raspunderea materiala a angajatului. Iar in situatia refuzului oricarei plati, angajatorul nu poate face nimic altceva decat sa solicite in instanta constatarea acestei raspunderi. Orice alta forma de poprire, oprire din salariu sau alt gen de astfel de "compensatii" facute de angajator, sunt ilegale.
Va sfatuiesc sa apelati la asistenta juridica specializata.