avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recuperare lipsa in gestiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recuperare lipsa in gestiune

Buna ziua,
Poate fi obligat sa plateasca o lipsa in gestiune un lucrator comercial care a preluat pe baza de inventar gestiunea unui magazin, cu situatie de gestiune incheiata ,liste de inventar etc. , dar fara fisa postului semnata ?
In instanta cine ar avea castig de cauza, angajatul sau angajatorul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 14:14, 31 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin semnaturile depuse pe inventar, situatia de gestiune, etc... ati acceptat responsabilitatile, daca in plus in contract este specificata tinerea gestiunii unui punct de lucru sau pe tura, daca titlulatura postului este cea de gestionar si ati primit fisa de post dar nu ati semnat-o, atunci sunteti responsabil chiar daca nu ati semnat o fisa de post.
Nu se poate da un pronostic fara a avea posibilitatea de a analiza piesele dosarului.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2019
Demos, utilizator
Contractul de munca este incheiat pe postul de lucrator comercial dar s-a facut o decizie de preluare a gestiune pe care nu am semnat-o de primire, in rest tot inventarul s-a predat-preluat pe baza de semnatura.
Va multumesc mult!
O decizie data de conducerea intreprinderii urmata de predare-preluare de gestiune cu forme in regula inseamna ca postul v-a fost propus, a fost discutat cu dvs in prealabil dupa care s-a dat decizia si s-a efectuat punerea in functie.
Decizia apartine conducerii intreprinderii, daca aceasta decizie nu era conforma contractului de munca semnat sau ea nu va convenea pt ca va obliga sa asumati responsabilitati suplimentare fara a obtine compensatii trebuia sa nu semnati de primire pt gestiune si sa contestati numirea dvs pe post de gestionar in termen legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)
Decizie numire gestionar magdalenapaun magdalenapaun angajat in postul de bucatar, prin fisa postului are atributii de gestionar al echipamentelor, al materiei prime, al produselor finite. este nevoie sa i se ... (vezi toată discuția)
Demisie munca Alexander24 Alexander24 Deci, sunt sef centru service cu functia, nu si cu banii. Exista un depozit si avem un responsabil pentru asta,cu evidenta stocului. Eu in contractul de munca ... (vezi toată discuția)