avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

cum se poate realiza concedierea unei persoane care nu este de gasit?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:13, 24 Septembrie 2010
Pontati-l absent nemotivat, daca chiar nu este de gasit nu-l puteti da afara.
pai si firma e obligata sa-i plateasca contributiile chiar daca angajatul nu lucreaza?
Nu este obligata intrucat nu are pentru ce sa-i plateasca contributiile daca acesta nu lucreaza si, prin urmare, nu realizeaza niciun venit.
1. Il pontati nemotivat pe perioada in care nu vine la serviciu.
2. Declansati procedura de cercetare disciplinara prealabila pentru incalcarea prevederilor din Regulamentul intern (art.263-268 din Codul muncii).
3. Neprezentarea salariatului la comisia de cercetare disciplinara va da voie sa-l concediati cu art.61, lit.a) din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim fara cererea salariatului laraandy laraandy Buna ziua, Am avut o salariata care a incetat activitatea in urma unui apel telefonic adica a sunat la firma si a zis ca-si da demisia si nu mai vine ca a ... (vezi toată discuția)
Concediere danidaniela3 danidaniela3 Buna seara, Am un agajat care nu s-a przentat la lucru de 2 luni .I-am trimis 2 adrese prin care ii solicitam prezenta la sediul unitatii in vederea ... (vezi toată discuția)
Concediere - absente nemotivate vidiva vidiva cu ce articol este corect sa incadrez o concediere pe baza absentelor nemotivate ? Art 51.(2) , Art. 52.(1) b) sau Art. 61. a ? si la cate absente nemotivate ... (vezi toată discuția)