avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM fara cererea salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM fara cererea salariatului

Buna ziua,

Am avut o salariata care a incetat activitatea in urma unui apel telefonic adica a sunat la firma si a zis ca-si da demisia si nu mai vine ca a gasit in alta parte. Dorim sa-i incetam activitatea dar nu am putut lua legatura cu salariata in nici un fel pentru a-si depune cererea de incetare la locul de munca. Cum pot eu sa-i inchid in aceasta situatie carnetul de munca ?
Multumesc pentru ajutor...:">
Cel mai recent răspuns: laraandy , utilizator 16:08, 17 Septembrie 2008
Demisia se da in scris, nu telefonic. Ii faceti o decizie de concediere conform art.61, lit.a) din Codul muncii, pentru abateri disciplinare (absente nemotivate). In acest caz aveti in vedere sa respectati dispozitiile art.263-268 din Codul muncii (cercetarea disciplinara prealabila).
La dosarul ei de personal nu aveti adresa de domiciliu ca sa luati legatura cu ea?
Buna ziua !
Avand in vedere absentele nemotivate ale salariatie, initial se poate suspenda CIM apoi se poate concedia insa e mai complicat, e necesara convocarea la cerecetare disciplinara, etc. Mai bine gasiti totusi salariata si ii cereti sa face o cerere de incetare a CIM prin acordul partilor.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Am adresa salariatei in contract. O sa incerc sa-i trimit cererea de incetare prin posta. Poate totusi semneaza de bunavoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la locul de munca suciugeorgeta suciugeorgeta am o salariata care din 01.04.2013 nu a mai venit la servici...fara sa anunte.Am luat legatura cu ea abia azi 17.04 spunand ca nu mai vine...........cum ... (vezi toată discuția)
Codul muncii capitaneanu_mioara capitaneanu_mioara cum se poate incheia o carte de munca pentru o persoana care a fost in concediu fara plata timp de 1 an de zile ,apoi nu s-a mai preentat la serviciu? (vezi toată discuția)
Absente nemotivate vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog frumos, sa ma lamureasca si pe mine cineva ca am urmatoarea situatie , un salariat lipseste de pe data de 10.05.2011 si nu poate fi ... (vezi toată discuția)