Va rog sa-mi raspundeti si mie daca se merita sa merg in instanta ,sau este o pierdere de timp (si de bani) cu o vecina care a intrat in curtea mea fara sa-i permit acest lucru , m-a lovit si mi-a speriat copii ( ambii minori) la o ora tarzie?Mentionez ca detin un certificat medico-legal si am si un martor. Ce as putea castiga din acest lucru?
Nu este o pierdere de timp, fiindca , pe langa faptul ca vecina poate fi trasa la raspundere penala, daca depuneti plangere, puteti sa solicitati si daune morale , daca decideti sa va constituiti parte civila in proces. Spuneti ca puteti dovedi fapta vecinei, asa incat, aveti sanse.
Atata plangerea penala cat si daunele morale,in cazul in care le veti solicita ,trebuiesc dovedite cu acte,martori,alte mijloace de proba acceptate de lege.
Daunele morale,nu sunt cuantificabile,stabilirea cuantumului acestora, fiind atributul instantei de judecata.
Dosar penal
erikka
BUNA ZIUA
In luna iulie sotul meu a fost lovit de un vecin,in urma lovituri a suferit o fractura piramidonazala une a fost internat si operat.Are certificat ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica
laur_io
Buna ziua,
Se poate sa ma ajutati cu vreo cateva sfaturi la urmatoarea situatie, va rog?
O sa relatez pe scurt ce s-a intamplat si apoi va adresez cateva ... (vezi toată discuția)
Daune morale
tanis
Mama mea a fost acuzata de un vecin ca i-ar fi batut sotia,procurorul a dat Nup deoarece nu a avut certificat medico - legal, iar martorii au declarat ca nu ... (vezi toată discuția)