avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica

Buna ziua,

Se poate sa ma ajutati cu vreo cateva sfaturi la urmatoarea situatie, va rog?
O sa relatez pe scurt ce s-a intamplat si apoi va adresez cateva intrebari, daca acest lucru imi va fi permis.
In urma cu cateva zile, in timp ce ma deplasam la serviciu, din ultima scara a blocului au iesit 4 caini latrand inspre mine amenintator.M-am aparat cu o manusa de acestia, dar apoi un domn din spatele lor m-a intrebat de ce m-am agitat.I-am raspuns ca e normal sa fiu speriat si ca ar trebui sa sun si la politie.S-a apropiat de mine, m-a lovit cu pumnul in zona fetei si apoi a zis ca pot sa sun la politie. In timpul apelului la 112, am primit alti pumni in zona toracelui si a capului.Am fost la IML pt certificat medico-legal(urmeaza sa il primesc dupa sarbatori) si am depus plangere penala la politie.De fata la toata scena a fost si un martor,vecin cu agresorul, care nu si-a dat numele pentru ca nu vrea sa ii faca rau vecinului sau.Am identificat agresorul, urmeaza sa fie identificat si martorul, dupa numarul masinii pe care o conducea.

Pentru ca este prima data cand patesc asta, as vrea sa stiu:
-care imi sunt drepturile?
-ce trebuie facut in afara de plangerea penala de la politie pentru a fi sanctionat cf legii?
-cum pot obtine daune morale si care ar fi suma care se poate obtine?
-e nevoie sa am avocat pentru a rezolva situatia?

Multumesc si scuze pentru deranj.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:16, 20 Decembrie 2013
Trebuie sa asteptati PV intocmit de catre politie. Cand primiti certificatul medico-legal puteti depune si o plangere la parchet, mentionanad si ca ati sesizat politia.
Puteti depune si sesizare impotriva primariei pentru neaplicarea legii cainilor fara stapan, fapt care a dus la producerea evenimentului respectiv.
Va puteti constitui dvs. parte civila, daca se deschide actiune penala impotriva agresorului sau puteti deschide dvs. in civil actiune impotriva agresorului, daca nu se deschide actiune penala. Puteti solicita daune morale de la agresor, in cuantumul pe care il considerati dvs. ca fiind cel corect pentru cele intamplate.
Este bine sa fiti asistat de un avocat, daca se ajunge la cercetare penala si/ sau proces civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune. ce este de facut? kra kra Sunt din loc/jud Tulcea, am 23 de ani si in noaptea de 23 spre 24 martie 2010 la ora 3 :15 am jost agresat si lovit de o persoana cu pumnul si cu obiecte din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma cu cateva saptamani am fost lovita de un baiat ... Lungu Daria Lungu Daria Buna ziua, in urma cu cateva saptamani am fost lovita de un baiat cu pumnul in pumn. Ca sa explic mai bine, voiam sa batem pumnul si cand am ridicat pumnul m-a ... (vezi toată discuția)