Mama mea a fost acuzata de un vecin ca i-ar fi batut sotia,procurorul a dat Nup deoarece nu a avut certificat medico - legal, iar martorii au declarat ca nu stiu nimic de incident.
As dori sa fac o plangere la procuror si sa- i cer daune pentru tot ce a facut.Cum procedez? Ce se intampla dupa ce depun plangerea.
Multumesc.
procurorul nu are o asemenea competenta si nici cazul dvs nu pare a fi temeinic in sensul ca intai trebuie sa dovediti prejudiciul suferit. simpla existenta a unei plingeri penale solutionate cu nup nu va confera dreptul la daune morale.
puteti insa depune plingere pentru denunt calomnios, la parchet.
Ce se intampla dupa ce depun plangerea pentru denunt calomnios?
Aceea persoana va fi intr-un fel trasa la raspundere pentru emotiile si lacrimile mamei mele?
Mama este o persoana in varsta si cardiaca,ma gandesc ca intr- zi accea persoana o sa faca din nou la fel,deoarece cu asta se ocupa.
Multumesc
Daca se dovedeste ca sotia vecinului a facut plangere impotriva mamei dvs. cu rea intentie, atunci poate fi trasa la raspundere, insa nu vreau sa va amagiti prea mult pentru ca sunt putine cazurile in care se face ceva, dar merita incercat.
Probabil ca macar prin aceasta actiune, vecina se va potoli si nu va mai face plangeri nefondate pe viitor.
Denunt calomnios
rompell
daca in baza unei plingeri penale depuse si se pare ca are rezolutie NUP, pot face un denunt calomnios?pot cere daune? si unde sa ma adresez? cel care a facut ... (vezi toată discuția)