înregistrările din cartea de munca constituie vechime in munca?
zilele, lunile si anii trecuții în cartea de munca trebuie sa apara si in decizia de pensionare? practic adunati an cu an si zi cu zi mama mea are pe cartea de munca un total de 35 ani si 33 zile iar in decizia de pensionare apare:
TOTAL STAGIU DE COTIZARE REALIZAT: 32 ani, 7 luni si 13 zile.
Durata cursurilor universitare de zi;perioadele in care asiguratul a primit pensie de invaliditate;perioada satisfacerii serviciului militar(adica,perioade necontributive).
cei 35 ani si 33 zile sunt numai munca (angajata), mama nu are studii universitare, nici nu a beneficiat de alte veniturii (pensii) si de stagiu militar nici nu poate fii vorba. in perioada 1992 - 2010 a beneficiat de 3 ori de ajutor de somaj.
Stagiile asimilate nu au nicio legatura cu ceea ce intrebati. Solicitati, in scris, casei de pensii sa va dea buletinele calcul. Comparati perioadele din buletinul de calcul intitulat "date privitoare la activitatea in munca" cu cele din carnetul de munca. Daca aveti nelamuriri sau perioadele nu corespund, reveniti cu intrebari.
Pensionare definitiva
Moca
Buna ziua ! Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Tatal meu are 57 de ani si 43 de ani de munca. La ce varsta se poate pensiona definitiv ... (vezi toată discuția)