avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul prenatal / postnatal - drepturi si obligatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul prenatal / postnatal - drepturi si obligatii

Buna ziua,
Sunt insarcinata in luna a 5-a. Lucrez la o firma particulara. Pe CM am 800Roni, iar realizat 461Roni, iar real ( in mana) 120 Roni
Intrebari:
1) Concediul prenatal este platit de fima la care lucrez ? cu salariul din CM? sau cel realizat ? sau cel real ( in mana)
2) Cele 40 zile din post natal vor fi platite tot de firma? tot in acelasi fel ?

Va multumesc celor care imi veti raspunde
Raluca
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:25, 24 Septembrie 2010
1. CM este platit de firma, urmand ca ulterior sa recupereze banii de la casa de sanatate (o parte). Se plateste netul aferent brutului inscris in contractul de munca.
2. Da.
1. Indemnizaţia de maternitate (sarcina si lauzie) se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
2. Angajatorul face numai serviciul sa o calculeze si sa o inmaneze beneficiarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul salariului prenatal si postnatal alina- 1977 alina- 1977 Buna ziua, va rog sa imi spuneti si mie daca este adevarat ca postnatalul este palatit cu 85%din brutul pe ultimiile 6 luni, iar prenatalul cu 85% din net-ul ... (vezi toată discuția)
Calcularea primei zile a concediului prenatal miha2015 miha2015 Buna ziua, Sunt insarcinata,urmand sa nasc in perioada 1-5 martie 2015.Mentionez ca as dori sa intru in concediu prenatal din data de 15.12.2014.Angajatorul ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului prenatal, perioada suciugeorgeta suciugeorgeta am o salariata din 2009 care cu data de 01 .12 a intrat in prenatal. Cum ii voi calcula pentru luna decembrie medicalul si cate zile de concediu de maternitate ... (vezi toată discuția)