avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare SRL

Buna ziua !~

Am un SRL care a avut activitate in ultimi 3 ani , declaratiile despuse la zi , si sutem 2 actionari . In acest moment mai avem ceva banuti in cont , niste bormasini si cam atat plus ceva datorii ( pe care nu suntem de acord sa le platim).
Noi , asociatii , am decis sa inchidem aceasta firma deaorece nu mai produce ci doar cheltuie . Care ar fi cel mai bun mod de a o inchide? Ce se intampla cu banii din cont ( noi suntem de acord cu impartirea ) ?

Cu stima !
Cel mai recent răspuns: oana anca , utilizator 22:15, 7 Octombrie 2010
Hotararea Asociatilor in acest sens; si apoi cu actele firmei le depuneti la Registrul Comertului
Nu recomand dizolvarea+lichidarea voluntara daca aveti datorii.....nu veti putea obtine certificat de atestare fiscala necesar in faza a doua, cea a lichidarii.

Ramane sa declarati SC insolventa dar e o problema ca aveti totusi depozite....
Pana cand nu va veti plati datoriile societatea nu poate fi radiata.
Ganditi-va ca se plateste impozit, 24% + 16% = 40% din veniturile rezultate din lichidare, conform Codului Fiscal.

Faceti o simulare de lichidare mai intii.

Alberto Kurtyan
Ce reprezinta 24% - TVA ? - la ce? daca nu atunci ce?

Alte discuții în legătură

Iesire din societate zallyna zallyna La iesirea dintr-o societate cu doi asociati a unui asociat, cu cesionare 50% parti sociale catre asociatul ramas, exista trei intrebari: 1) cesionarea ... (vezi toată discuția)
Tva transfer parti sociale matmih matmih Buna ziua, Am o nelamurire asupra necesitatii includerii TVA in pretul de achizitie a tuturor partilor sociale detinute la o societate. Codul fiscal nu prea ... (vezi toată discuția)
Mutare casa de pe firma pe persoana fizica fara sa platesc tva bea29 bea29 Buna ziua am si eu o problema am deschis o firma si am cumpaat un teren dupa care am construit si o casa care implicit este pe firma asi dori sa o trec pe ... (vezi toată discuția)