avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in UE

Buna ziua,
Am o nelamurire, oare ma poate ajuta cineva???????????
Sunt firma de recrutare si leasing de personal.
Am un contract cu o companie din UE.Dansii mi-au informat ca, conform legilor UE, exista posibilitatea de a angaja personal in Romania(deci la firma mea), dar contributiile catre stat(cas,cass, somaj etc)sa fie platite in tara din UE unde il detasez.Am fost sa ma interesez si la ITM, dar nimeni nu stie.
Deci are contract de munca in Romania dar darilke se plkatesc in Finlanda de exemplu.Legal este posibil ?
Multumesc anticipat pt ajutot
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
klara0329, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doru Valean , Consilier juridic 22:53, 24 Septembrie 2010
Conform legislatiei muncii in vigoare, salariatul detasat va beneficia de drepturile salariale mai favorabile. De regula insa, in cazul detasarii, drepturile salariale, precum si contributiile sociale aferente, se platesc de catre angajatorul in favoarea caruia se dispune detasarea (in cazul nostru Finlanda). Insa in situatia in care salariatul este angajat in baza unui CIM la un angajator din Romania, se pot aplica, prin conventie, drepturile salariale ale angajatorului roman si contributiile aferente, cu urmatoarele mentiuni:
- salariatul detasat va beneficia de diurna pentru detasarea a carei perioada nu depaseste 30 de zile: pentru perioada ce depaseste 30 de zile, va primi o indemnizatie de detasare de cel putin 50% din salariul de baza zilnic proportional cu numarul de zile ce depaseste durata neintrerupta de 30 de zile, plus eventuale cheltuieli de transport si cazare.
- salariatii detasati vor detine obligatoriu formularul E101 (detalii la CNPAS)
- este probabil mai avantajos sa alegeti, daca situatia o permite, drepturile salariale din Romania, avand in vedere ca indemnizatiile de detasare sunt neimpozabile cf normelor fiscale in vigoare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! o societate comerciala care are contracte de transport ... awe awe Buna ziua! O societate comerciala care are contracte de transport marfa cu firme din UE (se realizeaza venituri numai din UE) , soferii sunt trimisi in ... (vezi toată discuția)
Detasare personal in germania crystyna2000 crystyna2000 cazul este urmatorul: firma din Romania doreste detasarea de personal in Germania.In acest caz ma intereseaza urmatoarele: -trebuie intocmit act aditional la ... (vezi toată discuția)
Formular portabil a1 RuxandraLarisa RuxandraLarisa Stie cineva daca un agent de munca temporara ce trimite angajatii sa lucreze in UE e obligat sa emita formularul A1? Mentionez ca angajatii lucreaza cu ... (vezi toată discuția)