avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema veche...\"Mostenirea\"...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema veche..."Mostenirea"...

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu raspuns al urmatoarei probleme:
Sotul meu e la a doua casatorie cu mine,avem un copil,dar el mai are copii din prima casatorie.
Daca se intampla ca eu sa decedez ,bunurile care mi-au ramas mie mostenire de la parintii mei se pot imparti intre el si apoi copiii din prima casatorie sau merg doar spre copilul nostru comun?
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 03:05, 25 Septembrie 2010
tot ceea ce va mosteni sotul de la dvs. se va impartii intre toti copii lui in mod egal.
Si atunci cum as putea "sa-mi aranjez treburile "inca din viata?Este totusi mostenirea de la parintii mei...ce treaba au copii lui?
Practic, si reciproca este adevarata?
La care reciproca va referiti?.....Eu vreau sa-mi protejez copilul asigurandu-i in totalitate macar bunurile dinspre parintii mei,al caror nepot este...
bunurile dvs vor ramane doar ale copilului dvs.

Alte discuții în legătură

Cine mosteneste averea? cbcr cbcr Cine mosteneste averea? Se da următoarea situatie: soția X și soțul Y care nu au copii dobandesc diverse bunuri (case și terenuri) in timpul ... (vezi toată discuția)
Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata ! Doresc sa va adresez,cu ingaduinta dumneavoastra,doua intrebari: 1. O familie cu doi copii .Sotul decedeaza.El este ... (vezi toată discuția)
Drepturile actualei sotii Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Actuala sotie are dreptul asupra bunurilor fostului meu sot? Va multumesc anticipat pentru un raspuns urgent! (vezi toată discuția)