Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu raspuns al urmatoarei probleme:
Sotul meu e la a doua casatorie cu mine,avem un copil,dar el mai are copii din prima casatorie.
Daca se intampla ca eu sa decedez ,bunurile care mi-au ramas mie mostenire de la parintii mei se pot imparti intre el si apoi copiii din prima casatorie sau merg doar spre copilul nostru comun?
in cazul decesului dvs, sotul mosteneste 1/4 din bunurile proprii ale dvs , iar copilul dvs 3/4. dupa moartea sotului, mostenitori sunt toti copiii, in cote egale.
Daca toate bunurile dumneavoastra sunt cele mostenite de la parinti nu prea aveti foarte multe optiuni prin care sa va impiedicati sotul sa va mosteneasca. Dar daca mai aveti si alte bunuri, cum ar fi cele procurate impreuna cu sotul, atunci s-ar putea considera ca sotul isi ia partea sa din mostenire din acele bunuri. Astfel, bunurile mostenite de la parinti le-ati putea dona sau testa in favoarea copilului dumneavoastra.
Deschideti doua ipoteze: moare sotul primul sau moare sotia prima. Ce se intampla? Dupa acest rationament, urmasii, indiferent ai cui o fi, trebuie sa aiba drepturi egale. Cei mici nu au nici o vina.
Uitati-va cazul meu. Tata a protejat tot pentru nepoti si azi, fii mei au zis sa nu le calc proprietatea. Mai mult, imparatul - tata - cu limba de moarte a lasat vorba sa dau totul stranepotilor lui. Eu cand decid?
Mosteniri
Vlad2013
Buna dimineata !
Doresc sa va adresez,cu ingaduinta dumneavoastra,doua intrebari:
1. O familie cu doi copii .Sotul decedeaza.El este ... (vezi toată discuția)