Se da următoarea situatie: soția X și soțul Y care nu au copii dobandesc diverse bunuri (case și terenuri) in timpul căsătoriei, unele cumpărate de ei, unele mostenite. Părinții lor nu mai sunt in viața, sotul Y are o singură soră, soția X nu are frați sau surori (doar verișori). Cum se mostenesc bunurile in cazul in care moare întâi sotul Y? Dar in cazul in care moare soția X? Ce se intampla cu partea mostenita de soție de la părinți in cazul in care moare întâi soția X și ulterior sotul Y? Ii vor reveni în totalitate surorii lui?
Dacă moare prima soția X, jumătatea ei se va împărți intre soțul Y (3/4) si verii ei (1/4).
La decesul sotului Y, cota sa de 3/4 va fi moștenită de sora acestuia.
Dacă moare primul soțul Y, jumătatea lui se va împărți între soția X (1/2) si sora (1/2).
La decesul soției Y, cota sa va fi moștenită de veri.
Toate aceste ipoteze se pot modifica daca soții își fac testamente reciproce, astfel încât indiferent cine va deceda primul, masa succesorala sa fie moștenită doar de soțul supraviețuitor.
Nu as vrea ca verii cu care nu am nicio relatie să moștenească ceva. Dacă se face testament, poate fi atacat de aceștia? Vrem sa rămână doar in familie, soț și sora lui.
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)