avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general operatiuni contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

operatiuni contabile

ce operatiuni contabile si ce acte anexa trebuie sa aiba factura ptr construirea unei hale ptr gater construita ptr un client.
m/ar interesa mai mult situatia de lucrari cum trebuie facuta
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:20, 26 Septembrie 2010
Devizul sau/si situatia de lucrari se intocmesc de un inginer de specialitate, pt. ca se folosesc o serie de indicatori si norme de deviz cu care nu poate lucra decat cineva care se pricepe la constructii.
Inregistrarea facturii emise de Dvs.,care neaparat trebuie sa aiba anexata situatia de lucrari semnata de beneficiarul lucrarii se face astfel in cazul in care sunteti platitor de TVA.

411 = %
704
4427

multumesc mult
asa ma gandeam si eu sa fac operatiunea contabila, dar cu devizul e mai complicat trebuie sa/l faca cineva in domeniu
trebuie sa/i cer patronului devizul facut de cineva in domeniu cu materialele consumate(care ma intereseaza pe mine ptr a scadea din gestiune+ manopera care nu stiu cum se calculeaza).
Manopera se calculeaza raportata la munca efectiv prestata de muncitori(cota parte a salariului acestora).
Si nu numai.Trebuie sa inregistrati atat cheltuieli directe si indirecte.Daca folositi mijloace fixe ,trebuie sa includeti si cota parte din amortizarea lunara a acestora.
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)
Avans lucrare *ivonne* *ivonne* buna ziua ! am urmatoarele situatii la care va rog sa ma ajutati daca se poate cu inregistrarile contabile: 1. am facturat un \"avans lucrare electrica\" in ... (vezi toată discuția)
Factura in euro cristianasiia cristianasiia cum inregistrez o factura facuta in euro intre 2 firme romanesti?(una transporta marfa in afara pt cealalta.o inregistrez in euro sau in lei?(in paranteza,in ... (vezi toată discuția)